12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Măsuri de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 luate de Spitalul Orășenesc Cisnădie

Știri din Județ

Primăria orașului Cisnădie a publicat pe pagina de Facebook un comunicat oficial al Spitalului Orășenesc Cisnădie cu privire la măsurile luate împotriva răspândirii infecției cu virusul coronavirus, comunicat pe care il redăm integral mai jos:

În contextul apariției și răspândirii COVID19, spitalele sunt în prima linie a luptei împotriva acestui virus. Facem apel la întreagă comunitate să ne susțînă în eforturile de prevenire a răspândirii acestei infecții în comunitate. Avem nevoie de ajutorul tuturor pentru a proteja personalul medical;

Va informăm cu privire la măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus în comunitatea noastră conform ordinului MAI nr 74527:

Va rugăm să citiți cu atenție și să respectați aceste indicații, ele sunt menite să ne ajute a ne proteja pe fiecare din noi precum și personalul medical aflat în prima linie în lupta împotriva coronavirusului:

• Din dată de 24.03.2020 se suspendă pe o perioada de 14 zile toate consultațiile în ambulatoriile de specialitate. Pe măsură ce vom avea informații suplimentare, vi le vom comunica.

• Se acordă îngrijiri medicale pentru cazurile reprezentând o urgență medicală care nu poate fi soluționată altfel, în Camera de Garda a Spitalului Orășenesc Cisnădie.

• Începând cu dată de 24.03.2020 se sistează toate internările în secțiile clinice de Medicină Internă și Pediatrie, cu excepția urgențelor care necesită tratament și investigații în mediul spitalicesc.

• Toți pacienții internați în secțiile clinice și care nu reprezintă o urgență medicală vor fi externați în termen de 48 de ore de la publicarea acestui ordin.

• Facem apel către toți pacienții care se prezintă la consultații de urgență în Camera de Garda să spună adevărul cu privire la eventualele călătorii recente în zonele de risc pentru noul COVID19, sau contactul cu persoane posibil infectate. Numai printr-o colaborare sinceră și completă ne putem proteja atât pe noi înșine cât și personalul medical.

• Toate personale aflate în autoizolare sunt rugate să nu părăsească domiciliul înainte de încheierea celor 14 zile, să respecte regulile de igienă pentru a-i proteja pe cei din familie, și să mențînă legătură telefonic cu medicul de familie.

• Toate persoanele aflate în autoizolare care dezvoltă simptome de boală: febra, tușe seacă, dificultăți respiratorii, sunt rugate să nu părăsească domiciliul și să sune la numărul de urgență 112.

• Va reamintim că nerespecarea indicatiei de autoizolare atrage după sine amendă sau pedeapsa cu închisoarea a tuturor celor care periclitează prevenirea și combaterea bolilor infecto-contagioase. Va mulțumim pentru înțelegere și va rugăm să urmăriți in continuare informațiile pe care le vom transmite pe această pagină, pentru a fi la curent cu măsurile luate. Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi!Rămâneți in casă!Colectivul Spitalului Orășenesc Cisnădie

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri