26.2 C
Sibiu
duminică, 16 iunie, 2024

Un medic de la Spitalul Militar reclamă condiţiile de muncă. Conducerea dă replica: Fals!

Știri din Județ

Medicul de urgenţă Cristiana Adi Oprita de la Spitalul Militar Sibiu a postat acum o oră pe un grup de Facebook al susţinătorilor preşedintelui Iohannis un apel disperat. Ea reclamă că nu există echipamente de protecţie, că există deja un caz pozitiv de COVID-19 în spital de 4 zile şi că nu se iau măsurile necesare. Spitalul Militar ne-a confirmat că medicul Oprita este angajata spitalului şi ne-a oferit punctul lor de vedere despre cele relatate.

Dr. Opriţa: „Nu avem echipament de protecţie”

” Sunt medic de urgenta CPU Sp Militar Sibiu ! Nu avem echipament de protectie avem deja un caz de Covid-19 plaman pozitiv la CT ; managerul Sp a decis sa fie testat pacientul dupa trei zile de la internare; a refuzat sa testeze personalul contact, spunand ca testarea este ptr pacienti , nu ptr personalul medical! Sp Militar Sibiu este spital de suport ptr Sp Judetean Sibiu ; cum credeti domnule Presedinte ca vom fi apti de munca daca un amator de manager numit politic ( colonel medic Moga ) ne expune pe noi medicii si personalul cu care lucram .Cum va puteti imagina ca vom ajuta pacientii in conditiile in care ne vom infecta ? Aceasta atitudine de amatorism managerial va atrage consecintele inchiderii unui spital care ar trebui sa fie unul strategic. Nu avem echipament de protectie nu avem personal , spitalul nu are un plan in ceea ce priveste circuitul pacientilor infectati ! Doriti inchiderea spitalului ? Va fi in maxim doua sapt DACA nu aduceti medici militari cu experienta manageriala ! Moga ne ameninta cu desfacerea contractului de munca ! Pe noi medicii ???? Profund impresionata! Asta este tot ce poate face acest manager. ” a postat doctor Oprita pe Facebook.

Ea a adăugat că refuză să mai meargă la muncă în aceste condiţii. ” Eu va spun ca in conditiile de amenintare fara sa mi se asigure echipament de protectie nu ma intereseaza! Incepand de azi pana in momentul in care mi se asigura conditii de lucru in safe refuz sa ma prezint la spital ! Dreptul la viata si sanatate este un drept care se aplica si medicilor! „

Conducerea Spitalului Militar dă replica: Nu există pacienţi infectaţi

Comandantul SPITALULUI MILITAR DE URGENȚĂDR. ALEXANDRU AUGUSTIN” SIBIU Colonel medic dr. Doru-Florian-Cornel MOGA a dezminţit toate acuzele:

Facem precizarea că informațiile transmise în mediul online de un angajat al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, privind existența unui caz de pacient infectat cu COVID-19 în spitalul nostru, nu corespund realității.

Pacientul la care se face referire în postare a fost internat în data de 21 martie, în secția medicină internă, după ce, prin efectuarea triajului epidemiologic s-a exclus suspiciunea de infecție cu COVID-19. În data de 23 martie, pacientul a continuat investigațiile radiologice (CT toracic), în urma cărora s-au constat leziuni, care puteau fi considerate asemănătoare celor provocate de COVID-19.

Cu toate că pacientul nu se încadra în definița de caz pentru infectarea cu noul coronavirus, pentru a preîntâmpina îngrijorarea personalului spitalului, s-au prelevat probe de la pacient, care au fost trimise pentru testare la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Rezultatul primit în data de 24 martie, în jurul orei 12.30, a fost NEGATIV pentru COVID-19.

Cu privire la acuzațiile aduse în privința lipsei dotărilor cu echipamente de protecție, precizăm că, în cadrul spitalului se folosește echipament de protecție în conformitate cu recomandările de folosire a echipamentulu individual de protecție care trebuie utilizat în contextul COVID-19, în funcție de secție, personal și tipul de activitate, document elaborat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu Asociația pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale.

Conducerea spitalului are în plan un circuit pentru potențialii pacienți infectați cu COVID-19 și spațiile necesare izolării acestora.

Privitor la informația conform căreia managerul spitalului a refuzat să testeze personalul contact, menționăm că în cadrul spitalului testările pacienților suspecți COVID-19 se fac în conformitate cu prevederile din ”Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus”, respectiv sunt testați doar contacții eventualelor cazuri confirmate.

Prefectul Creţu a dispus anchetă

„În urma postării apărute în mediul online, domnul prefect a dispus către Direcția de Sănătate Publică verificarea situației de la Spitalul Militar” a comunicat Andreea Ştefan, purtător de cuvânt la Prefectura Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri