spot_img
10.4 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

OPINIE: Câţi sibieni sunt bolnavi de COVID-19 acum?

Știri din Județ

Aceasta este întrebarea care frământă pe toată lumea din judeţ. SIBIU INDEPENDENT a găsit un răspuns.

În ultimele 48 de ore am primit peste 200 de apeluri şi mesaje cu întrebarea aceasta şi dacă este adevărat ce s-a scris în alte ziare locale că ieri doi pacienţi de COVID-19 ar fi internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu. Am sunat la rândul nostru instituţiile. Toţi tac. Au primit ordin de la Guvernul Orban, de o săptămână, să nu mai dea pe judeţe datele privind testările şi numărul de bolnavi. Motivul invocat fiind că nu ajută lumea. Din contră susţinem noi! Lipsa de informaţii oficiale naşte panică şi poate genera multe ştiri false.

Oficial Sibiul apare ca un judeţ fără cazuri de COVID-19. FALS! Orice doctor epidemiolog şi infecţionist am întrebat, orice studii am citit, demonstrează că NU ESTE POSIBIL. Concluzia generală este că virusul este prezent şi în judeţul Sibiu. Fie că este vorba despre cei doi pacienţi ajuşi ieri la judeţean, pentru care nu există teste confirmate încă, sau cei cinci de la boli infecţioase sau asistentul medical de la ATI care de gardă a făcut febră mare şi a leşinat la serviciu… cazurile sunt mult mai multe cu siguranţă! Pentru că peste tot în lume există mulţi infectaţi asimptomatici (care nu prezintă niciun simptom).

Concluzia noastră este simplă: lipsa testării masive la Sibiu nu înseamnă că nu sunt persoane infectate cu COVID-19. Faptul că autorităţile ţin informaţia doar pentru un grup restrâns de persoane (chiar şi unii politicieni care conform protocolului nu ar fi trebuit să aibă acces la informaţii, dar au) denotă un dispreţ faţă de majoritatea cetăţenilor judeţului şi faţă de dreptul românilor la informaţii. Presa este cenzurată prin nefurnizarea de informaţii oficiale pe judeţe nici de Prefectură, ca voce unică în judeţ, nici de Grupul de Comunicare Strategică, care ne-a refuzat informaţia pe motivele descrise anterior. Iar ARMA Guvernului Orban în starea de urgenţă naţională de a incrimina presa pentru difuzarea de informaţii false (fake news) poate a prins la început, dar se întoarce ca un boomerang. Şi starea de urgenţă nu poate dura la nesfârşit, iar autorităţile vor trebui să răspundă pentru deciziile luate de a tăinui informaţiile, chiar şi în faţa legii.

LOCUITORII JUDEŢULUI SIBIU CER ŞI AU DREPTUL SĂ ŞTIE CÂŢI BOLNAVI DE COVID-19 SUNT ÎN JUDEŢ. EI AU DREPTUL LA TESTARE MASIVĂ!

Publicitate

4 COMENTARII

  1. Voi autoritatile, chiar dovediti ca sinteti timpiti de–binelea. Cum sa nu anunti nr de bolnavi covid 19. Daca Orban si guvernul lui sint incapapabili si isi fac fereala doar pentru ei, noi populatia trebuie sa stim si noi. Eu consider pe Johannis si guvernul lui incapabili, si vreau oameni competenti pentru a dirija aceasta pandemie in Romania.

    • Dupa umila dumneavoastra parere, ce ar trebui sa faca un guvern capabil pentru a dirija aceast eveniment nefericit? Nu sunt ironic, sunt doar curios. Uneori am senzatia ca judecam dur pentru ca vedem doar prin prisma problemelor noastre anumite situatii. Uitam sau nu ne pasa de ce se intampla cu altii, visam sa ne fie doar noua bine.

  2. OFICIAL s-a declarat că nu există niciun județ care să nu fie afectat de coronavirus! Și asta acum vreo 2 zile, înainte de știrea cu asistentul.
    Nu se mai dă numărul de persoane infectate pe fiecare județ, dar s-a confirmat indirect că există cazuri și la Sibiu.

  3. „Ori suntem cretini ori nu (cumpărătorii). Cum mama naibii acu o lună am cumpărat 100 de kg de cartofi cu 1.6 lei kilu iar acu s-au făcut 2.8/3.2 lei. Mă frate a apărut recolta pe 2020 și nu știu să a crescut prețul la transport (că motorina a scăzut de la 5.4 la 4.7 lei). ”
    Poftim cultura..informatii lansate de ziaristi au dus la rezultatul dintre ghilimele. Si asta din cauza informatiilor lansate asa..ca sa fie. Numarul decedatilor de gripa comuna, in sezonul 2019/2020 inca nu a fost depasit de cel al decedatilor de covid….dar daca nu s-a trambitat de catre presa, in vesnica ei goana dupa senzational…lucrurile au mers normal, nu a fost nici o influenta in preturile bunurilor..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș