4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

EXCLUSIV: Un asistent medical din Sibiu declară că are COVID-19

Știri din Județ

Un asistent medical generalist din secţia ATI a Spitalului Judeţean Sibiu a postat în această seară pe Facebook că este infectat cu COVID-19. O mulţime de cadre medicale i-au urat sănătate. Asistentul este momentan la secţia de Boli Infecţioase. El a acuzat conducerea Spitalului Judeţean de lipsa testelor şi a meterialelor de protecţie, care ar fi cauza infectării sale. Este primul caz confirmat de COVID-19 în judeţul Sibiu, dar nu de autorităţi, ci chiar de pacient.

„În bătălia covid trebuia început cu testarea personalului, și apoi a tuturor pacienților care veneau la spital nu sa intri in contact fara sa sti. Sa stai in terapie sa ti se spuna ca nu mai vine cazul si in 20 min apare la usa…. Bine ca sefii stau acasa si vb doar prin telefon, materiale închise la sefu de sectie in vestiar… medici care stau in cabinet si asistentii si infirmierele sa intre la pacientii suspecți…. stati 8 ore ca nu sunt materiale! Nu se stie daca are covid, dar nici nu l-am testat! Rusine Spitalul Clinic Judetean Sibiu secția ATI #pozitivcovid19 asistent medical. Poate va treziți la realitate dl manager” a scris asistentul pe Facebook.

ACTUALITARE 29.03.2020, ORA 12:30

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a transmis un comunicat de presă aducând precizări importante cu privire la asistenul medical din Sibiu, depistat și confirmat cu coronavirus.

Redăm integral punctul de vedere oficial

„În urma informațiilor apărute în mass media, SCJU Sibiu face următoarele precizări:

Unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și se află acum internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară.


Spitalul desfășoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea și va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică pentru a determina și izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul și în afara spitalului.

Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție.


Menționăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, fiind refuzat de spitalele din Cluj și Timișoara, secția ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecție și anume:

• 280 măștiFFP2 și FFP3 (la dispoziția medicului de gardă);
• 260 combinezoane impermeabile;
• 25 viziere;
• 30 ochelari de protecție;
• 3000 mănuși nitrilex;
• 1408 buc. protecție încălțăminte;
• Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare si de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale menționate în lista de mai sus, iar fondurile necesare sunt disponibile.” se arată într-un comunicat oficial transmis de SCJU SIBIU

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri