0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Marţi începe testarea COVID-19 la Sibiu

Știri din Județ

Linia de testare donată de firma sibiană CON-A a fost montată şi personalul Spitalului Judeţean Sibiu instruit, dar nu a putut fi folosită de vineri cum a fost anunţat iniţial din lipsă de reactivi (teste speciale). Dan Orga Dumitriu, medic la Spitalul Judeţean Sibiu a anunţat pe Facebook astăzi că linia de testare de la Sibiu are şanse reale să funcţioneze de marţi. „Aseară (28.03) a sosit primul kit de testare pt aparatul PCR din Sibiu, azi al doilea kit a ajuns pe Otopeni, astfel încât se speră ca de marți aparatul să poată fi funcşional. Este o veste foarte importantă, așteptată de mulți cu sufletul la gură!” a scris Orga Dumitriu.

El face totodată un apel la firmele cu capital german din Sibiu pentru a sprijini în achiziţia de către spital mai iute a testelor rapide din Germania. Conducerea spitalului a comandat deja teste rapide, însă datorită cererii masive pe plan mondial, ele vor sosi la sfârşitul lunii aprilie!

„Vreau sa lansez un apel catre sibieni de a contacta mai ales staff-ul firmelor cu capital german pentru a lua cât mai rapid legatura cu firme din Germania care comercializează teste rapide (din datele pe care le vedem, Germania se pare ca manageriaza cel mai bine această pandemie). Ar fi păcat sa nu apelăm la relațiile strânse pe care comunitatea sibiana le are cu Germania! Însă orice contact într-o altă țară sau la un furnizor este la fel de binevenit! NOTA BENE: bani pentru achiziția testelor rapide exista!” a scris medicul sibian.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș