4.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu ales pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Știri din Județ

ACTUALIZARE: Prefectura Sibiu a revenit cu documentul final cu privire la cele 57 de spitale din România care au fost alese pentru primirea și tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. DESCARCĂ DOCUMENTUL

Deși inițial în mass-media sibiană au apărut informații despre un număr de 3 spitale alese, acele informații erau preluate dintr-un draft de lucru și nu din ordinul final.

ACTUALIZARE 2: După ce astăzi Prefectura Sibiu a criticat SIBIU INDEPENDENT pentru că a scris că Ministerul Sănătății a stabilit trei spitale din județ pentru COVID și ne-a pus să rectificăm știrea, acum vine cu acest comunicat din care reiese că totuși la Sibiu SUNT 3 spitale, anuntate de noi initial, pentru COVID.

„În completarea ordinului de ministru, nr. 533/29.03.2020 pentru aprobarea planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de COVID-19 și a listei spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2, dar și în urma informațiilor eronate apărute în presă, facem următoarele precizări: 

  • În cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, din 29.03.2020, s-a hotărât ca Spitalul Clinic Județean Sibiu să fie Spital COVID la nivelul Județului Sibiu. 
  • În aceeași locație vor continua să funcționeze secțiile ce se află în clădirea Secției de Obstetrică și Ginecologie; Secția de Oncologie va fii relocată în spațiile Secției ORL, ambele având acces direct din Bulevardul Corneliu Coposu. 
  • Spitalul Militar de Urgență Sibiu va prelua cazurile de chirurgie, oftalmologie și ORL.
  • Spitalul CFR va prelua cazurile de endocrinologie, medicină internă, diabet, gastroenterologie, precum și Medicală I și II.
  • Spitalul Orășenesc Cisnădie va prelua cazurile de nefrologie fără dializă.
  •  Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, va prelua cazurile COVID copii pe strada Pompeiu Onofrei, iar cazurile fără COVID pe strada Gh. Barițiu și pe strada Transilvaniei
  • Spitalul Municipal Mediaș va constitui rezervă pentru secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean Sibiu și pentru Spitalul Militar de Urgență Sibiu. “ se arată în comunicatul de presă emis de Prefectura Sibiu

ȘTIRE INIȚIALĂ

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a aprobat Ordinul de ministru privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Astfel, au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri