170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române – LA MULȚI ANI!

Jandarmeria Română împlinește astăzi, 3 aprilie 2020, 170 de la înființare. Le urăm un sincer „LA MULȚI ANI!” și mult succes în asigurarea ordinii și siguranței publice.

Grigore Alexandru Ghica, domnul Moldovei între anii 1849 și 1853 a aprobat în 3 aprilie 1850, hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a jandarmeriei: “Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

A fost practic prima lege prin care s-a dat startul juridic al Jandarmeriei și i-au fost atribuite primele sarcini.

LA MULȚI ANI!

„În tot ce avem de împlinit în aceste zile, sub Stindard și Jurământ, nu avem a uita misiunea fundamentală de a rămâne oameni pentru oameni.

Niciun efort nu este suficient dacă nu ne împlinește ca oameni dinaintea provocării timpului de acum.

Ca jandarmi, suntem chemați nu doar să păzim și să intervenim în situații de risc, ci și să ne menținem o înaltă atitudine morală în orice intervenție, să fim atenți în a construi poduri inter-umane.

La vreme de pandemie, frica și nesiguranța pentru ziua de mâine ne pot deveni dușmani cel puțin la fel de mare ca pandemia în sine.

De aceea socotim că suntem într-un exercițiu de curaj și asumare a nevoii aproapelui sub semnul păcii sociale, căreia-i suntem datori cu misiunea.

Țara are nevoie de noi în nervura ei de libertate. Suntem în cea mai grea zi a Jandarmeriei din ultimii ani.
Dar știm că din greutatea de acum se naște o nouă valorizare a armei noastre. Suntem o singură familie. Să rămânem uniți și curajoși servind Patria, România!
LA MULȚI ANI! 

Cu respect,
Inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu
Colonel Costel-Daniel DOGARU” se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Jandarmeriei Sibiu

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *