18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV: Șefa secției Oncologie și-a dat demisia

Știri din Județ

Șefa secției Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și-a dat demisia în cursul zilei de astăzi. Aceasta acuză conducerea spitalului de tratament inuman la locul de muncă.

„Oamenii trebuie să ştie că medicii nu îşi dau demisia din cauza crizei, ci din cauza unor incompetenţi politruci ajunşi pe funcţii în spitale care iau decizii aberante. În aceste momente avem nevoie de minţi limpezi şi nu orgolii personale care să blocheze activitatea” a declarat pentru Sibiu Independent, dr. Valeria Văleanu.

Redăm mai jos mesajul complet din demisia doamnei Văleanu Valeria:

„Dle manager
Subsemnata Valeanu Valeria medic șef Sectie Oncologie prin prezenta îmi înaintez demisia din funcția pe care o dețin.
Motivele demisiei sunt:
– hărțuirea și punerea de presiune  suplimentară de către directorul medical conf Dr Grosu Florin pe subsemnata in condițiile de stres deja existent in starea de urgenta
– zădărnicirea combaterii transmiterii bolilor contagioase prin interventia in mod brutal impotriva oricărei acțiuni întreprinsă de subsemnata in acest sens( cai de acces la nivelul  vechii secții Oncologie,  temporizarea nejustificata a cererii de realizare a circuitelor din clădirea  medicală, neimplicarea  decizionala in realizarea triajului epidemiologic in contextul stării de urgentă etc
– perturbarea activității profesionale a secției prin necunoașterea legii sau interpretarea ei in mod voit arbitrar, după bunul plac prin neaprobarea cererii de angajare a unui medic in condițiile stării de urgentă și deficitului clar de personal al sectiei- pensionarea. cu data de 01.04 a Dr. Popescu Emilia( menționam ca activitatea secției se desfășoară in regim de urgentă fiind continua și obligatorie aplicarea terapiei specifice)
-atitudine conflictuala permanenta 
– atitudine de “stăpân” pe plantație fata de majoritatea șefilor de secții”
se arată într-un e-mail trimis către mass-media sibiană

„Conducerea SCJU Sibiu nu a primit nimic oficial până la încheierea programului de azi” a declarat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al spitalului

Demisia a fost trimisă după ora 18, șefii SCJU fiind plecați de la serviciu.

Publicitate

10 COMENTARII

  1. Si nu e singurul! Si pe alte sectii cei care au functii de conducere se cred autoritari, medici sefi si asistenti sefi, vb foarte urat cu personalul, zici ca sunt pe plantatia lor! Cum e posibil? Pe ei cine ii mai verifica?

  2. Foarte bine ca și-a dat demisia, poate sa o ia și pe dr. Cipaian cu ea. Când trata inuman pacienții dr. Cipaian, nu a văzut? Poate dacă se schimba conducerea și unii medici, mai au și bolnavii o șansă la viata.

  3. Cate articole mai publicati pana cineva va lua atitudine legat de impertinenta numitului director medical? Cati oameni cu experienta de o viata trebuie sa demisioneze? Rosca a plecat de obosit???? Valeanu de plictisita???? Cati sefi de sectie care au demisionat pentru ca era clara directia? Cati se chinuie sa reziste lacpresiuni ( vezi laborator) Pana si lige blide a dezertat spre institutii financiare din judete vecine, satul sa acopere obsesia unei indatorate doamne pentru pupilul de nesaturat cu functii? Asteptam sa se sparga buba si la sibiu? sa speram ca nu vom asista la dezastre ascunse sub pres, la bagat pumnul in gura sltor asistenti care isi striga disperarea….

  4. E timpul ca PSD si acoliții lor incompetenți puși in funcții pe criterii politice sa își facă bagajele si sa dispară, ca in ritmul asta ne pierdem toți medici de calitate.
    Doamna Dr. Vălean mi-a salvat mama de la moarte in condiții inumane oferite de spitalele promise de Comuniștii PSD.
    Nu blamați medici ci dați afara managerii incompetenți nu vedeți cu ce se lupta oamenii ăștia de calitate …… Chiar nu va ajunge cât ați furat? ….
    Rușine ca forțați medicii sa plece !!!
    Numele meu este Daniel Miller si o susțin pe Dna Doctor Vălean e un medic deosebit si e un păcat sa o pierdem din spitalul județean Sibiu

  5. Demisionează seful de sectie, medicul probabil ramane. Pacat, mare pacat ca cei ajunsi la functii de conducere uita de unde au plecat. Vesnic auzim ca sunt alti 100 la poarta gata sa ia locul cuiva plecat. Omenia si bunul simt, insa ori le ai ori nu. Sa ne auzim si vedem SANATOSI.

  6. Nu PSD la pus pe dr.Folrin Grosu. Inainte de a comenta trebuie sa te documentezi. toata stima pentru doctorii de la oncologie , avand in vedere conditiile in care lucrau. Sa nu mai vorbim de pacienti. Nu inteleg cum si la ora asta acest domn Grosu mai este acolo si inca si pe functie.

  7. Subscriu la cele semnalate de dna Valeanu, si alti medici se plang de comportamentul execrabil si de impertinenta acestui director medical, i sa urcat rau la cap, poate a uitat ca orice functie dobandita poate fi si pierduta. Daca ar citi tot ce se spune despre el si ar avea onoare ar face bine sa-si vada de treaba. Sibiul e un oras mic…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc