0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Zi de sărbătoare pentru ISU SIBIU! LA MULȚI ANI !!!

Știri din Județ

Se împlinesc, astăzi, 84 de ani, de când, la data de 04 aprilie 1936, a fost publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 80 partea I, „Legea pentru organizarea pompierilor”, act normativ promulgat de către regele Carol al II-lea, prin Înaltul Decret Regal Nr. 815 din 3 aprilie 1936.

În baza acestei legi a apărut prima companie de pompieri militari în oraşul Sibiu, compusă dintr-un ofițer comandant, doi subofiţeri şi 40 de oameni de trupă.


ISU Sibiu își sărbătorește ziua începând cu anul 2016, când, prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne emis la data de 19 ianuarie 2016 și publicat în Monitorul Oficial al României la data de 26 ianuarie 2016, data de 4 aprilie a fost stabilită ca zi aniversară a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, în semn de respect și apreciere pentru cei care de-a lungul timpului au salvat vieţi omenești și bunuri materiale.


În condiții normale, astăzi, cadrele I.S.U. Sibiu ar fi organizat Ziua Porților Deschise, și in consecință, o serie de activități de expunere a tehnicii de intervenție, iar invitații pompierilor ar fi avut ocazia să vadă cele mai noi autospeciale și echipamente din dotare.


De data aceasta nu sărbătorim, dar facem tot ceea ce este posibil să vă știm în siguranță, astfel încât să putem trece cu bine toții peste această situație excepțională.
În același timp…pentru o clipă…fiecare dintre noi ne oprim și rememorăm momente din timpul misiunilor, marcând astfel cei 84 de ani de când suntem în permanență în slujba comunității sibiene!

#stămacasă
#increzatori

O sa fie bine!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș