spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Asistentă din Sibiu hărţuită de vecini. Reacţia colegilor

Știri din Județ

Publicitate

Cazul din Galaţi cu asistenta hărţuită de vecini pentru că lucrează cu pacienţi de COVID-19 se pare că nu este o excepţie. Într-un video postat azi-noapte de fiica unei asistente ATI din judeţul Sibiu (Alina Baila) se aude clar cum nişte vecini o agresează verbal pentru că vine să se odihnească într-un apartament. Femeia s-a izolat de restul familiei, ca toate cadrele medicale din România care lucrează cu pacienţi infectaţi de acest nou coronavirus. În şedinţa Consiliului Judeţean Sibiu de vineri, directorul medical dr. Grosu, susţinut în discurs şi de preşedintele CJ, Daniela Câmpean spuneau că toate cadrele medicale din prima linie vor beneficia de cazare plătită de CJ. Lucrurile însă încă trenează din cauza birocraţiei şi a deciziilor luate lent, iar la peste o lună de la primul caz depistat în România, la Sibiu cadrele medicale s-au autoizolat de familie singure în diferite alte spaţii ce le aveau sau le-au închiriat special.

Vecini răi şi la Sibiu

În video-ul de mai jos postat public de fiica asistentei se aude, cum după o zi de muncă, asistenta este certată de câţiva vecini că locuieşte acolo. Fiica asistentei a scris că nu este prima oară: „După ore întregi de munca, in care mama mea se sacrifica pentru oamenii infectați cu acest virus , trup și suflet pentru meseria aleasa, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, asta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor , cel mai trist, chiar a apropiatiilor, pentru faptul ca vine acasa de la munca si pentru ca împart aceeași scara de bloc , privind-o ca pe un om de cea mai joasa speța . Greșit! Mama mea e un erou, mama mea, încearcă sa ne salveze , sa fie alături in aceasta situație de oamenii care au nevoie !
In loc sa primească laude pentru curajul ei( subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta) , mama mea e jignita, alungată și mai ales discriminata !
Sunt dezmagita de societatea in care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând .”

Video-ul s-a viralizat astă noapte pe Facebook. Femeia locuieşte lângă Sibiu.

Colegii de la ATI reacţionează

După apariţia azi-noapte a videoului de mai jos şi alţi colegi din secţia ATI de la Spitalul Judeţean Sibiu au reacţionat pe Facebook. Am ales mesajul postat de Ioana Codru, medic ATI, care suprinde o stare de fapt şi la Sibiu. Cazul asistentei din video (Alina Baila) nu este singular. După muncă şi alţi colegi ai ei îndură tratatemente asemănătoare de la vecini şi alţi oameni.

Mesajul dr. Ioana Codru, ATI Sbiu: „Am trecut prin toate stările din lume… teama, groază, urmate de încredere, tristețe și… dezgust! (…) Am colege care nu sunt primite in autobuz pentru ca lucreaza in sectia de ATI… colege care sunt blamate de vecini din același motiv. Dezgust… din cauza tuturor celora care stiu doar sa arunce cu piatra in noi… chiar in aceste zile. Până cand lucrurile vor deveni mai „roz”… „

ACTUALIZARE: Poliţiştii sibieni au intervenit

În seara zilei de 4 aprilie a.c., polițiștii sibieni au fost solicitați să intervină pe raza localității Loamneș în vederea aplanării unei situații conflictuale.

„La fața locului, polițiștii au identificat mai multe persoane, vecini într-un bloc de pe raza localității amintite, nemulțumite de faptul că o femeie, cadru medical care își desfășoară activitatea într-o secție ATI, a ales, ca măsură de precauție, să locuiască separat de familie, într-un apartament din imobilul respectiv, apartament pe care femeia îl deține în chirie” a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Prin discuțiile purtate cu cei de față, starea conflictuală a fost detensionată.

Nu s-au impus măsuri de sancționare.

VIDEO:

Publicitate

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri