spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Şi minciuna este vorbă. Chiar şi în Postul Paştelui

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi am avut parte de minciuni. În fiecare zi aud minciuni, unele nevinovate de la copiii mei, altele machiavelice de la directori de instituţii. Dar când minciuna este menită a acoperi un adevăr care afectează sănătatea populaţiei începe să aibă un iz penal. Pentru că tot ceea ce fac directorii de instituţii zilele acestea are o răspundere penală în viitor.

Astăzi am aflat de la Prefectura Sibiu că 27 de cadre medicale de la Ambulanţa Sibiu sunt izolate de la domiciliu. Adică un sfert din personalul activ pe maşinile din judeţ. Acum două zile purtătorul de cuvânt al instituţiei ne spune că sunt 10. Iar noi ştim că doi sunt internaţi la spital.

Astăzi ni s-a transmis de la prefectură că vorbele managerului Spitalului Judeţean, Cornel Benchea, comunicate acum ceva timp despre asistentul medical infectat, ţin loc de anchetă epidemiologică ce o aşteptam transmisă de DSP Sibiu prin Prefectură, conform legii. Altfel spus, Benchea, un bancher, a devenit brusc epidemiolog. Între timp, ni s-a comunicat vineri de la spital că nu sunt alte cadre medicale infectate şi azi primim raport de la Prefectură că ar mai fi o asistentă la care s-a şi făcut anchetă epidemiologică. Singurii ei contacţi, ca şi la primul asistent sunt colegii de secţie şi familia. Asta înseamnă că la Sibiu cadrele medicale se teleportează de acasă la serviciu şi nu fac cumpărături. Chiar şi înaintea interzicerii circulaţiei.

Sunt doar două exemple de astăzi. Cu asta ne confruntăm ziariştii din Romînia în aceste zile. Uneori te saturi. Te saturi de minciună. Şi mi-am adus aminte că suntem în Postul Paştelui şi a noua poruncă din Biblie spune: să nu minţi. Se pare însă că dorinţa de a păstra funcţii şi putere pentru mulţi înseamnă totul şi sunt dispuşi să calce pe cadavre. Minciuna însă ne-a adus şi această pandemie. Minciuna chinezilor. Apoi minciuna Guvernului la noi şi tratarea în derizoriu a evoluţiei infecţiei. Toate aceste minciuni însă adună cadavre. Nu de miniştri, nici de directori de instituţii. Ci de oameni simpli care au crezut că cei puşi acolo sus chiar lucrează pentru ei.

Minciuna are picioare scurte, spune un proverb românesc. Şi atunci mă întreb de ce să cred ce spune de o lună Guvernul României: să ne informăm doar din surse oficiale. Oare oficialii nu pot minţi?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri