1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

O asistentă din secția Obstetrică-Ginecologie Sibiu a fost depistată cu coronavirus

Știri din Județ

Instituția Prefectului – Județul Sibiu a transmis către mass-media un comunicat de presă prin care aduce lămuriri cu privire la cazul asistentei depistate pozitiv cu coronavirus.

Femeia este asistentă la Spitalul Județean Clinic Județean Sibiu, secția Obstetrică-Ginecologie și a intrat în contact cu aproximativ 20 de persoane.

Persoanele care au intrat în contact cu femeia au fost izolate și le-au fost recoltate probe pentru a fi testate pentru COVID-19. Din 19 teste, au sosit 14 rezultate, toate fiind NEGATIVE.

Prefectura Sibiu a mai transmis faptul că 82 de cadre medicale de la mai multe spitale din județul Sibiu se află în izolare.

Am cerut lămuriri cu privire la posibilii pacienți care au intrat în contact cu asistenta infectată cu coronavirus și am primit următorul răspuns:

„Nu sunt înregistrați contacți din rândul pacienților conform datelor pe care le avem în acest moment.” a declarat pentru Sibiu Independent Andreea Ștefan, Purtătorul de Cuvânt al Instituției Prefectului – Județul Sibiu 

Redăm integral comunicatul de presă primit:

„Conform datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, ca urmare a anchetei epidemiologice efectuată după rezultatul pozitiv al asistentei din cadrul Spitalului Clinic Județean, secția Obstetrică-Ginecologie, vă aducem la cunoștință următoarele informații: 

În ceea ce privește numărul de persoane cu care pacienta a intrat în contact, a fost identificat un număr de 20 de persoane – contacte de rangul I (1 contact de familie și 19 contacți din sistemul de sănătate)

Măsurile dispuse/realizate: 

Persoana infectată  este și la momentul actual internată cu tratament specific; 

Până în prezent nu au fost identificați suspecți; 

Față de contactul din familie s-a dispus măsura izolării la domiciliu cu monitorizarea zilnică prin medicul de familie a stării de sănătate; 

Față de cei 19 contacți apropiați s-a dispus măsura izolării la domiciliu împreună cu toți membrii familiilor care locuiesc în aceeași locuință

Cei 19 contacți din rândul personalului medical au fost testați pentru infecția SARS-CoV-2, până la data prezentei au sosit 14 rezultate, toate fiind negative. 

Contacții de rangul II fac parte tot din sistemul medical, aceștia fiind triați epidemiologic și termometrizați la intrarea și ieșirea din tură. 

Nu s-au înregistrat persoane simptomatice până în prezent din rândul contacților.  

Menționăm faptul că activitatea secției nu a fost afectată, aceasta desfășurându-se normal. 

În ceea ce privește situația cadrelor medicale aflate în izolare la nivelul județului Sibiu, facem următoarele precizări: 

  • Din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu se află în izolare preventivă de pe secțiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Bloc Operator, Radiologie UPU, Radiologie clădirea Medicală, Nefrologie, un număr de: 12 medici, 24 asistenți, 9 infirmiere, 1 statistician
  • Din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie se află în izolare preventivă un număr de: 2 medici și 5 asistenți
  • Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitrul Croitoru” al județului Sibiu, sunt în izolare preventivă două cadre militare
  • Din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sibiu, se află în izolare preventivă un număr de: 27 de persoane. 

Menționăm faptul că activitățile din cadrul acestor instituții deconcentrate, se desfășoară normal, iar în ceea ce privește persoanele izolate nici una nu prezintă simptome COVID-19.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri