12 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Exclusiv: SIBIU: Zonă special amenajată pentru morţii COVID

Știri din Județ

SIBIU INDEPENDENT a aflat pe surse că la Sibiu morţii COVID sunt îngropaţi într-o zonă special amenajată a Cimitirului Municipal Sibiu. Informaţia a apărut cu ocazia primelor înmormântări, a soţilor Mihuţescu. Zona este înspre poarta din Calea Cisnădiei.

Primăria Sibiu ne-a confirmat OFICIAL informaţia:

„In conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1533 / 2017 privind aprobarea metodologiei de încadrare a riscului infecțios pentru persoanele decedate cu boli infecțioase și în baza răspunsului primit în data de 24.03.2020 de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Sibiu referitor la încadrarea în gradul de contagiune a deceselor provocate de coronavirus, Cimitirul Municipal Sibiu a luat toate măsurile pentru a respecta prevederile legale și de siguranță epidemiologică în cazul înhumării persoanelor decedate în urma infectării cu coronavirus. 

Serviciul Public de Administrare a Cimitirului Municipal Sibiu a identificat o zonă delimitată din cadrul Cimitirului care să asigure condițiile respectării cerințelor privind adâncimea gropilor (minimum 3 metri), posibilitatea săpării mecanizate a mormintelor și accesul facil auto și pietonal la locurile de înhumare. Precizăm că zona este distinctă față de zonele în care se înmormântează decedații în mod curent, fiind împrejmuită corespunzător.

De asemenea, precizăm că Serviciul Public de Administrare a Cimitirului a luat măsuri si pentru asigurarea protecției și siguranței din punct de vedere sanitar-epidemiologic, atât a cetățenilor, cât și a personalului angajat.”

Prima îmormântare în zona special amenajată
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri