spot_img
12.3 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

VIDEO: Centrul orașului Sibiu neobișnuit de gol și trist

Știri din Județ

Publicitate

Am luat la pas câteva străzi din centrul orașului Sibiu pentru a vedea cum arată acum locurile care, altă dată, erau aglomerate de oameni. Spre surprinderea noastră orașul era pustiu, semn că sibienii iau în serios regulile impuse de autorități. Se pare că amenințarea pandemiei i-a făcut pe mulți dintre noi mai atenți.

Am zărit, totuși, câțiva trecători în cele aproape două ore petrecute pe străzi, dar cu toate acestea felicităm și încurajăm cetățenii orașului Sibiu care, la câţiva ani de la titlul asumat de „Capitală a bunelor maniere”, continuă să își păstreze eticheta.

Amintim că în urma cu doua săptămâni locuitorii orașului Napoli au sfidat toată Italia, circulând pe internet fotografii cu oameni care umblau relaxați și care nu au ținut cont de siguranța lor și a semenilor lor. Potrivit worldmeters.info Italia este țara din Europa cu cei mai mulți morți din cauza COVID-19. Până pe 3 aprilie, 14.681 de persoane au murit după ce au fost infectați cu noul coronavirus. Țara este în carantină totală și cu toate acestea locuitorii au ignorat restricțile impuse de autorități. Spre deosebire de locuitorii din Napoli, sibienii se supun conștiincioși măsurilor luate pentru evitarea răspândirii pandemiei de noul coronavirus.

Știm că pandemia de COVID-19 a izbucnit pentru prima dată în Asia și s-a extins acum în toată lumea. Ce va urma și când va lua sfârșit este greu de anticipat. Pentru unii, consecințele sunt reale și înseamnă șomaj, lipsa unei plase de siguranță și izolare, cum e cazul multor români rămași fără joburi și blocați într-un loc care nu le mai oferă nimic, ba chiar le poate pune sănătatea în pericol. Pentru alții, încă neafectați în mod direct, panica se manifestă prin anxietate, printr-o frică de un viitor incert. Trăim un scenariu de film, suntem anxioși, depresivi și poate chiar disperați, dar cu toate acestea important este să privim cu speranță, să vedem partea bună și să profităm de această perioadă pentru a ne cunoaște mai bine și a redescoperi noi forme de solidaritate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda