24.1 C
Sibiu
miercuri, 04 octombrie, 2023

Arhiepiscopia Sibiului implicată în ajutorarea elevilor, dar și a preoților afectați de criza actuală

Știri din Județ

Astăzi, 6 mai 2020, cei zece protopopi din Arhiepiscopia Sibiului, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului eparhial au participat la o ședință online care a avut ca și scop principal identificarea posibilităților de ajutorarea a elevilor din familii cu venituri reduse, dar și a preoților afectați de criza actuală.

Potrivit site-ului Mitropolia-Ardealului.ro, în cadrul şedinţei online s-a discutat în primul rând despre implicarea protopopiatelor şi parohiilor din Arhiepiscopia Sibiului în ajutorarea elevilor din familii cu posibilităţi materiale reduse prin achiziţionarea de tablete sau laptopuri atât de necesare în situaţia actuală, când criza provocată de pandemia cu noul tip de coronavirus a obligat autorităţile să închidă şcolile pentru a preveni infectarea copiilor şi cadrelor didactice. Întrucât cursurile vor continua doar în mediul online, iar mulţi elevi nu au posibilitatea să acceseze cursurile, Patriarhia Română a decis să vină în sprijinul acestor elevi şi a îndemnat centrele eparhiale să vină în întâmpinarea acestor nevoi materiale prin donarea tabletelor sau laptopurilor necesare. IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe protopopi să discute cu preoţii din parohii posibilitatea ca în comunităţi să se organizeze acţiuni de ajutorare a elevilor din familii defavorizate pentru ca aceştia să poată continua cursurile în mediul online. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a făcut un apel recent către Patriarhia Română pentru ajutorarea elevilor din familii sărace, iar centrele eparhiale sunt îndemnate acum să răspundă acestor nevoi din comunităţi.

Ajutorarea preoţilor cu venituri reduse

Un alt punct important al discuţiei a fost ajutorarea preoţilor din parohiile sărace ale Arhiepiscopiei Sibiului. Criza socială provocată de situaţia actuală a făcut ca mulţi dintre preoţii din comunităţile cu o situaţie economică modestă să nu aibă suficiente venituri pentru a-şi întreţine familiile. Arhiepiscopia Sibiului şi cele zece protopopiate vor identifica în perioada urmtăoare aceste cazuri de preoţi cu mulţi copii şi cu venituri reduse, iar mai apoi vor veni în sprijinul acestora cu ajutoare financiare sau materiale.

În cadrul şedinţei online au fost discutate şi alte probleme de ordin administrativ. Protopopii au fost îndemnaţi să continue rugăciunile şi slujbele religioase în această perioadă pentru ca oamenii să fie ocrotiţi şi această molimă să înceteze cât mai curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri