spot_img
10.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii

Știri din Județ

Publicitate

Astăzi, 8 mai 2020,sărbătorim Ziua Mondială a Crucii Roșii și Semilunii Roșii. Cu această ocazie, Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Sibiu le-a transmis un mesaj în care și-au exprimat recunoștința și respectul față de tot ceea ce a simbolizat, de-a lungul timpului, această nobilă organizație și implicarea acesteia în schimbarea peisajului umanitar din prezent.

Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie este cunoscută în întreaga lume ca o organizație de ajutor umanitar, reunind peste 128.000.000 de membri, ce acționează consecvent în vederea prevenirii și alinării suferințelor provocate de războaie, conflicte armate, tensiuni politice, dezastre și calamități naturale sau sociale.

În România, Societatea Națională de Cruce Roșie se află în slujba poporului român încă din 1876, sprijinind astfel comunitățile să fie mai sigure și mai puternice, prin implementarea unor programe inovative și diverse adresate nevoilor locale.
Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.
Activitatea acesteia se derulează după șapte principii fundamentale: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate care o transformă într-o organizație complexă și nobilă.

Astăzi, la ceas aniversar, este un minunat prilej să ne exprimăm recunoștința, respectul și solidaritatea față de tot ceea ce a simbolizat de-a lungul timpului această nobilă organizație și implicarea acesteia în schimbarea peisajului umanitar din prezent.

Reprezentanții ISU Sibiu
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda