5.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

INTRARE LIBERĂ la Muzeul ASTRA

Știri din Județ

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, mâine, 18 mai, vizitatorii Muzeului ASTRA vor avea ACCES GRATUIT.

După redeschiderea Muzeului în aer liber din 15 mai, conducerea muzeului anunță că luni, 18 mai INTRAREA este LIBERĂ pentru vizitatori. Totodată, recomandă acestora să țină cont în continuare de reglementărilor în vigoare impuse de autoritățile competente și de măsurile luate pentru combaterea și prevenirea cornavirusului.

2677 de vizitatori au ales Muzeul ASTRA în weekend-ul redeschiderii.

Noi amenajări pregătite pentru vizitatori

Pentru acest weekend (și nu numai!) Muzeul ASTRA vă propune o plimbare pe aleile senzoriale!

În ultimii ani, Muzeul ASTRA a decis să ofere publicului vizitator și alei alternative de vizitare. Vorbim despre alei pe care vizitatorii se pot deplasa pe alei de lemn, alei pietruite, alei din pământ. Cu ajutorul lor, practic, vizitatorii descoperă alte opțiuni ale Muzeului și se pot bucura de liniște, de ambientul natural, aerul curat și…sănătos!

Aleile din lemn încep din zona unui pod acoperit din Gura Râului, monument expus în Muzeul în aer liber. Traseul continuă în lunca Muzeului ASTRA, un spațiu care leagă două peisaje simbolice ale României – Delta Dunării și peisajul montan al Carpaților. De altfel, Muzeul ASTRA a fost gândit ca o Românie în miniatură, în care să existe monumente aduse din toate zonele etnografice ale României.

Următorul spațiu de interacțiune al aleilor senzoriale este Etno Tehno Parc, un loc unde publicul tânăr regăsește ateliere interactive specifice, puse în scenă de meșteri și animatori culturali.

Aleile senzoriale măsoară peste 2 kilometri. Ele au fost inaugurate odată cu redeschiderea Muzeului ASTRA. Amenajarea lor a început în urmă cu doi ani cu partea construită din lemn, iar bucata amplasată în pădure a fost realizată în toamna anului trecut.

Programul Muzeului ASTRA este cuprins între orele 8 și 20.

Pe aceasta cale, va aducem la cunostinta ca in perioada 15-17 mai 2020, in weekendul redeschiderii, Muzeul ASTRA a inregistrat 2677 vizitatori. 

Precizam ca maine, 18.05.2020, intrarea va fi libera in Muzeul ASTRA, cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, au transmis reprezentanții Muzeului ASTRA

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș