1.2 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

Încep lucrările de construcție a noului pod peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului

Știri din Județ

Joi, 21 mai, primarul Astrid Fodor a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de modernizare a podului peste Cibin din dreptul străzii Rozmarinului (cartierul Turnișor).

“Modernizăm complet acest pod care va face parte din noua legătură pe care o creăm către Zona Industrială Vest a orașului, peste Câmpșor, decongestionând astfel traficul pe o parte din șoseaua Alba Iulia și pe strada Andrei Șaguna. Practic, podul va fi complet reconstruit, cu o structură de trafic pentru autovehicule, pentru biciclete și pentru pietoni. În scurt timp se va încheia și contractul pentru execuția lucrărilor de amenajare a drumului peste Câmpșor, cele patru oferte depuse în cadrul procedurii de achiziție pentru execuția lucrărilor aflându-se în evaluare.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Costul lucrărilor se ridică la 5,12 milioane de lei, constructorul SC Prodial SRL Sibiu având la dispoziție 12 luni pentru a executa următoarele lucrări:

Demolarea podului existent construit în anul 1960
Amenajarea corespunzătoare a malurilor Cibinului pe porțiunea în care este amplasat podul
Construcția unui nou pod cu o lungime de 30 de metri și o lățime de 15,7 metri. Acesta va avea două benzi pentru traficul auto, piste pentru biciclete în ambele sensuri și trotuare pentru pietoni. Pistele de biciclete vor fi separate de calea de rulare a autovehiculelor, urmând să fie protejate cu parapeți
Amenajarea unui nou sistem de iluminat public pe pod, cu corpuri de iluminat cu LED
Modernizarea unei porțiuni de aproximativ 125 de metri de stradă, între podul nou și viitorul drum de legătură peste Câmpșor.
Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis de Primăria Sibiu săptămâna viitoare

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary