spot_img
9 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

PSD Sibiu a obținut anularea concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

PSD Sibiu a transmis un comunicat de presă în care precizează faptul că concursul organizat pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost nelegal. Așadar, actualul manager trebuie demis de urgență și trebuie organizat un nou concurs.

Sibiu Independent a cerut un punct de vedere Danielei Câmpean (președinta Consiliului Județean Sibiu), dar care nu a sosit până la ora publicării.

ACTUALIZARE 1: Managerul actual al Spitalului Judeţean Sibiu, Liliana Coldea a publicat pe Facebook un punct de vedere:

Spitalul nu este câmp de luptă pentru formaţiunile politice. Interesele mele cât şi ale colegilor mei sunt sănătatea şi tratarea cu profesionalism a pacienţilor în condiţii de siguranţă şi la cele mai înalte standarde. Suntem total dezinteresaţi de interesele politice.
Nu eu am organizat concursul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă, eu am fost candidat la fel cum putea fi oricine s-ar fi înscris la concurs. Doresc să îmi pun în practică programul de management pe care l-am demarat de la preluarea funcţiei.
Atât noi – conducerea spitalului, cât şi noi medicii spitalului vrem să ne facem datoria faţă de pacienţi.

Bogdan Trif: PSD Sibiu a avut dreptate. Ministerul Sănătății a declarat nelegal concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului județean

Răspunsul Ministerului Sănătății în urma sesizării făcute de președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif:

Concursul organizat pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) a fost nelegal.
Prin răspunsul înregistrat cu nr. 623/28.05.2020, transmis de Ministerul Sănătății către PSD Sibiu și semnat de secretarul general, doamna Nicoleta Rusu, se spune foarte clar faptul că Direcția de Control și Integritate/Serviciul Control din cadrul MS, în urma verificărilor efectuate privind sesizarea de nelegalitate, ”a constatat încălcarea art. 5, alin. 1 art. 6 alin. 2, alin 7, art. 8 lit. g, art. 13 alin. 6 și art. 17, din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Concursului pentru ocuparea funcțiilor de manageri, persoane fizice, ai spitalelor de sub autoritatea Consiliului Județean (CJ) Sibiu, aprobat prin dispoziția Președintelui CJ Sibiu nr. 16/20.01.2017.

Comunicatul PSD SIBIU:

Cu alte cuvinte, doamna Cîmpean nu a respectat tocmai actele normative întocmite și aprobate de ea în 2017.
Mai mult, prin răspunsul sus-menționat a fost aprobată de către Ministrul Sănătății ”solicitarea de a nu se emite actul administrativ de numire în funcție (n.b. – a managerului SCJU Sibiu desemnat în urma concursului nelegal) și de a se demara procedurile legale pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcției de manager în condiții de legalitate.”


Totodată, Ministerul îi recomandă doamnei Daniela Cîmpean, să modifice Regulamentul în concordanță cu legislația în vigoare.
Cred că nu bănuiește nimeni că Ministerul Sănătății condus de penelistul Nelu Tătaru, ”celebru” printre altele că a numit la conducerea Spitalului Județean Neamț, pe perioada stării de urgență, un administrator de firmă de pompe funebre, membru PNL, ar fi favorizat în vreun fel PSD Sibiu, dacă noi nu aveam sută la sută dreptate.
Dacă nici un concurs atât de simplu de organizat în condițiile legii nu este capabilă să desfășoare doamna Cîmpean, care are studii juridice și se recomandă drept mare avocat, toți sibienii pot face un exercițiu de logică să își imagineze ce dezastru și haos este în cadrul CJ Sibiu, condus de penelista Daniela Cîmpean.


Organizația Județeană PSD Sibiu îi cere din nou demisia doamnei Daniela Cîmpean, lider PNL Sibiu pus în cea mai înaltă funcție publică, pentru faptul că este un pericol public pentru sibieni, datorită incompetenței și abuzurilor pe care dânsa le comite din funcția de Președinte al CJ Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?