spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Spitalul Judeţean Sibiu rămâne cu Liliana Coldea manager

Știri din Județ

Publicitate

Scandalul privind legalitatea conducerii actuale a Spitalului Judeţean Sibiu continuă. Ieri, PSD Sibiu a trimis presei un comunicat, la care a ataşat răspunsul oficial primit de la Ministerul Sănătăţii privind legalitatea desfăşurării concursului pentru postul de manager. În documentul semnat de secretarul general al Ministerului Nicoleta Rusu, se arată că Ministerul a decis să anuleze concursul şi să nu facă numirea Lilianei Coldea.

Astăzi, Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a ţinut o conferinţă de presă în parcul din curtea Spitalului Judeţean Sibiu alături de dr. Liliana Coldea. Cîmpean a susţinut că tot concursul a fost perfect legal şi dr. Liliana Coldea rămâne manager. Cîmpean a prezentat presei cum s-a desfăşurat concursul şi ce a urmat după. Preşedinta CJ a lăsat să se înţeleagă că adresa trimisă de Nicoleta Rusu PSD Sibiu este lovită de nulitate.

Ministerul Sănătăţii a numit-o pe Coldea interimar, tot ei vor să o schimbe

Pe timpul stării de urgenţă, legislaţia românească s-a schimbat temporar, dând Ministerului Sănătăţii prerogativele de a numi managerii de spital. Concursul pentru postul de manager la Spitalul Judeţean Sibiu era deja în plină desfăşurare la momentul declanşării stării de urgenţă. După ce a fost câştigat concursul de dr. Liliana Coldea, PSD Sibiu a contestat rezultatul la Minister pentru că nu ar fi fost organizat legal.

Ministerul Sănătăţii a dat două ordine în 8 şi 15 mai şi a numit-o interimar pe dr Liliana Coldea ca manager la spital. Apoi din 20 mai, Parlamentul a luat această atribuţie Ministerului şi a dat-o înapoi autorităţilor locale, adică preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, în cazul de faţă. Şi Cîmpean a numit-o pe dr. Coldea manager în 21 mai şi s-a semnat contractul de management. În tot timpul acesta Ministerul Sănătăţii la cererea PSD Sibiu a trimis corpul de control la Sibiu. La final au trimis Consiliului Judeţean recomandări. Dar în 28 mai, secretarul general al ministerului, Nicoleta Rusu, scrie cu totul altceva în răspunsul adresat PSD Sibiu, cum că nu va fi numită de minister Coldea şi se va relua concursul. Dar de 8 zile ministerul nu mai avea nicio atribuţie în acest sens.

Cine nu cunoaşte legea?

PSD Sibiu a cerut demisia preşedintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean în tot acest scandal. Astăzi aceasta a spus că tot ce a făcut Consiliul de Administraţie, Consiliul Judeţean şi ea este perfect legal. Ea a amintit că regulamentul în baza căruia s-a făcut acest concurs a fost aprobat în 2017, înainte de alt concurs pentru postul de manager al Spitalului, câştigat atunci de Cornel Benchea. „Dacă atunci era bun regulamentul, acum de ce nu este?” s-a întrebat Cîmpean. Ea a făcut un apel la responsabilitate şi calm şi a pus tot scandalul pe seama dorinţei de reclamă electorală a PSD Sibiu pe seama sănătăţii pacienţilor.

Totuşi, conform documentele prezentate de Cîmpean reiese că secretarul general al Ministerului Sănătăţii, Nicoleta Rusu nu cunoaşte legea. Rusu a fost propulsată de ministrul Tătaru în 20 mai din şef serviciu în secretar general. La 8 zile după a dat răspunsul PSD Sibiu care se pare nu are niciun temei legal.

Ce are PSD cu Liliana Coldea?

Managerul Spitalului Judeţean Sibiu a fost întrebată de jurnalişti ce are PSD Sibiu cu dânsa. În anul 2012, când era manager la Spitalul CFR Sibiu, Coldea a fost schimbată din funcţie de…. Guvernul PSD. Ea s-a judecat atunci timp de 3 ani şi prin decizia instanţei a fost repusă în funcţie. Apoi în 2019, Guvernul PSD a schimbat-o iar, dar Coldea a câştigat concursul organizat la Spitalul CFR în noiembrie 2019. Acum a câştigat concursul de la Spitalul Judeţean şi sesizarea a venit …. de la PSD Sibiu privind ilegalităţile. „Poate este o coincidenţă, poate nu…” a răspuns dr. Liliana Coldea, evitând elegant să mai comenteze situaţia. „Pentru mine pacientul este pe primul plan” a concluzionat Coldea.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?