12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Elevi conștiincioși la Sibiu. Rată de prezență 100% în 14 școli

Știri din Județ

Chiar dacă este vineri, prezența la pregătire a elevilor pentru susținerea examenelor de Evaluare Națională, pentru elevii absolvenți ai clasei a VIII-a, și de Bacalaureat, pentru elevii absolvenți de clasa a XII-a a fost mulțumitoare. S-a încheiat și etapa de depunere a dosarelor cadrelor didactice care au solicitat pretransferul la cerere.

De ”Ziua Învățătorului” urăm un sincer ”La mulți ani” și deosebita noastră apreciere pentru colegii învățători, abecedarul educației, aptitudinilor și reușitei copiilor noștri.

Astăzi, 05.06.2020, la nivelul unităților de învățământ din județul Sibiu, din cei 2023 de elevi din clasa a VIII-a, care aveau programate cursuri de pregătire, 1506 s-au prezentat de elevi (74,4%), iar din cei 1121 de elevi din clasa a XII-a s-au prezentat 720 de elevi (64,2%).


Cea mai bună rată de prezență, de 100%, s-a înregistrat în 14 unități de învățământ: Școala Gimnazială Apoldu de Jos, Școala Gimnazială Șeica Mică, Școala Gimnazială ”Samuil Micu” Sadu, Școala Gimnazială ”Ion Albescu” Boița, Școala Gimnazială Bazna, Școala Gimnazială ”Badea Cârțan” Cârțișoara, Școala Gimnazială Porumbacu de Jos, Școala Gimnazială Scoreiu, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (clasa a VIII-a), Școala Gimnazială ”Ilie Micu” Ludoș, Școala Gimnazială Tilișca, Școala Gimnazială Nr. 7 Mediaș, Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu (clasa a VIII-a) și Școala Gimnazială Nr. 3 Cisnădie.


Un elev nu a fost primit la pregătire deoarece, la triajul făcut de către cadrele medicale, la intrarea în școală, a avut o temperatură a corpului mai mare de 37,3 grade (Școala Gimnazială Curciu).


Joi, 04.06.2020, s-a încheiat etapa de depunere a dosarelor pentru pretransferul, la cerere, a cadrelor didactice în localitatea de domiciliu sau pentru apropierea de localitatea de domiciliu. 100 de cadre didactice și-au depus dosarele pentru această etapă de mobilitate, 2 dosare fiind respinse pentru neîndeplinirea unor criterii prevăzute de metodologia de mișcare a personalului didactic. Soluționarea cererilor de pretransfer se va realiza în perioada 11 – 15 iunie 2020.


Amintim că, până la această dată au, fost parcurse următoarele etape cuprinse în calendarul de mobilitate a personalului didactic:
completarea normei didactice pe perioadă determinată (42 cadre didactice);
restrângere de activitate soluționată prin repartizare în ședința publică (9 cadre didactice);
detașare în interesul învățământului pentru restrângere nesoluționată (7 cadre didactice);
modificarea contractului de muncă pe un an în contract de muncă în contract de muncă pe perioada viabilității postului (62 cadre didactice).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri