spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

TURNU ROŞU: Drum comunal abandonat de constructor

Știri din Județ

Publicitate

Acum două săptămâni, SIBIU INDEPENDENT a publicat în premieră un apel al unui grup de consilieri locali din Turnu Roşu la adresa primarului pentru a verifica cum se reabilitează un drum comunal. La doar o zi de la publicare, o echipă formată din consilierii locali Costeiu Cristian, Anghel Andreea, alături de primarul Stelian Istrate şi dirigintele de şantier Bica Ioan Radu au mers în verificare pe DC 59. Se pare că semnalul de alarmă tras de cei doi consilieri locali era real: constructorul Total NSA AG Construct Srl nu respecta caietul tehnic al lucrării. Drept urmare consilierii au cerut primarului să se facă o adresă către firma respectivă pentru a reface complet lucrarea.

DC 59

De reabilitare depind fonduri europene

Poveste reabilitării drumului comunal 59 din Turnu Roşu este mai complicată. Anul trecut Primăria a accesat un proiect pe fonduri europene pentru asflatarea drumului, susţine consilierul local Cristian Costeiu. Dar primarul a insistat ca înainte de asfaltare, din bugetul Primăriei, să se facă o reabilitare a drumului de profunzime. Consilierii au fost de acord în 30 octombrie 2019 cu proiectul. Apoi primarul Stelian Istrate a demarat achiziţiile. A contractat mai întâi o firmă de consultanţă în 7 noiembrie să îi facă documentaţia pentru SEAP. Firma Zibanit Srl din Sibiu a primit 15.000 de lei pentru această muncă de a face dosarul.

Firma Total NSA AG Construct Srl a primit contractul de execuţie în februarie 2020 la o valoare de 1.103.370 lei plus TVA. Trebuia să reabiliteze 1873 de metri de drum comunal pe o lărgime de 3,90 metri. Problema este că într-o inspecţie în teren a consilierilor locali Costeiu şi Anghel la mijlocul lunii mai, aceştia au constatat că lucrările la drum nu respectă documentaţia tehnică. „Structura rutiera propusa este  6 cm strat de legatura din BAD20  15 cm strat din piatra sparta  25 cm strat din balast  15 cm strat de forma din balast recuperat + balast nou” scrie în documentaţia acceptată de firma Total NSA AG Construct Srl. Dar la faţa locului, în 25 mai consilierii locali care au sesizat problema au arătat că firma turnase un strat de balast subtire, netasat şi nu făcuse nicio săpătură cum era prevăzut şi să toarne toate straturile de rezistenţă.

Încolţit, primarul Istrate a încercat să dea vina pe diregintele de şantier, spune consilierul local Costeiu, dar dirigintele nu a cedat şi a fost de acord să se trimită o adresă firmei Total NSA AG Construct Srl prin care să li se ceară să re-execute lucrarea conform caietului de sarcini. Firma nu a răspuns încă adresei primite la Primărie, dar a doua zi după vizita pe şantier a strâns toate utilajele şi au plecat de pe şantier.

Legături politice complicate?

Primarul Stelian Istrate a fost ales în 2016 pe listele ALDE. Dar acesta, odată văzut primar, nu a mai dat pe la partid conform liderilor locali. Mai mulţi localnici l-au văzut tot mai des în compania lui Ion Ariton, ajuns lider PMP Sibiu, care se pare pregăteşte o candidatură a primarului Istrate pentru un nou mandat din partea acestui partid. Domnariu este cunoscutul om de afaceri care controlează şi firma TOTAL NSA AG Construct, executantul lucrării drumului comunal din Turnu Roşu. El este cunoscut ca un fidel susţinător de-a lungul vremii a politicianului Ion Ariton. Firma a câştigat contractul cu Primăria Turnu Roşu perfect legal, susţin autorităţile.

WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
SEAP
consultanta dc
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
WhatsApp Image    at
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde