6.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

TURNU ROŞU: Verzii cer primarului să verifice lucrările la DC59

Știri din Județ

Drumul comunal 59 a devenit mărul discordiei între consilierii locali ai Partidului Verde şi primarul Stelian Istrate din Turnu Roşu. Aprobat la finele anului trecut, drumul a început să fie reabilitat de firma TOTAL NSA. Dar consilierii locali de la Partidul Verde reclamă că nu s-au făcut lucrările conform proiectului tehnic. Ei cheamă primarul şi cetăţenii la faţa locului luni dimineaţa pentru a vedea calitatea proastă a lucrărilor.

Redăm mai jos apelul public primit de la consilierii locali din Turnu Roşu:

APEL PUBLIC CATRE CETATENII COMUNEI TURNU ROSU SI CONDUCEREA PRIMARIEI TURNU ROSU


La data de 30.10.2019 Consiliul Local Turnu Rosu a adoptat Hotararea nr. 97 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea drumului comunal DC 59, care este calea de acces dintre Sebes Olt si Sebesu de Jos, in valoare de 1.737.998 LEI (359.000 EURO).
Aveam cunostinta de inceperea lucrarilor iar in calitate de consilieri locali, am fost rugati de cetatenii din Sebesu de Jos sa verificam calitatea executiei, comparat cu proiectul pe care l-am votat.


Astfel, am cerut la data de 21 mai 2020 sa analizam proiectul tehnic, care ne-a fost pus la dispozitie in cadrul Primariei spre verificare.
Coreland datele tehnice din proiect cu executia din teren am observat ca lucrarile nu sunt nici pe departe executate asa cum a fost prevazut in proiect si solicitam public primarului, dirigintelui de santier, proiectantului, constructorului si totodata cetatenilor interesati de aceasta lucrare sa fie prezenti maine, 25 mai 2020, la ora 11:00 la locul de desfasurare a lucrarilor pentru a putea verifica impreuna atat detaliile tehnice, cat si programul de control efectuat pana la acest moment de dirigintele de santier.


Dorim sa subliniem ca in proiect era prevazuta o sapatura generala pe o adancime de 55 cm si o lungime de 1890 m, lucrari care aveau probabil costuri foarte mari prevazute, dar nici martorii nici realitatea din teren nu confirma ca aceasta sapatura si straturile intermediare de balast au fost executate.


Interesant este faptul ca incepand de joi 21.05.2020, de cand am facut solicitarea proiectului, pana ieri 23.05.2020, a aparut foarte brusc multa piatra sparta care nu exista inainte de momentul solicitarii noastre. Poate este doar coincidenta!
Foarte suspect este faptul ca dirigintele de santier, in convorbirea telefonica de vineri 22.05.2020, a parut foarte deranjat de solicitarea noastra, lucru care tradeaza o anumita suspiciune ca lucrarile nu sunt executate conform proiectului.


Dorim sa subliniem ca dirigintele de santier este angajat de primaria Turnu Rosu si ar trebui sa reprezinte interesele comunei, semneaza si certifica din punct de vedere legal daca lucrarile sunt executate conform proiectului.
Maine 25.05.2020 ora 11:00, el a promis ca va fi totusi prezent la santier si solicitam pe aceasta cale si cetatenilor interesati si primarului sa fie prezenti astfel incat sa putem verifica in timp util lucrarile real executate.
Dorim sa informam cetatenii ca scopul acestui proiect era tocmai executarea infrastructurii drumului si pentru asta se cheltuiesc aprox 1.737.998 lei din bugetul comunei, ori acum constatam ca exact acest nu lucru NU SE REALIZEAZA. Oare banii platiti raman aceiasi?


Din aceste motive, il somam public pe primarul Istrate Stelian sa intervina si sa remedieze situatia, asta daca nu are cumva un alt interes.
Consilieri Cristian Costeiu, Andreea Anghel și cetățenii din Sebeșu de Jos

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Peste tot pe unde a lucrat firma de casa a PNL, Total N. lucrările sunt de mântuială .Prin Mărginime e dezastru.
    Da na…in pământ se “ îngropă” cel mai bine banii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri