spot_img
13.2 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

Compartimentul tampon al UPU Sibiu a fost relocat într-un modul extern

Știri din Județ

Publicitate

SCJU Sibiu a amenajat un modul extern temporar pentru relocarea compartimentului tampon din UPU, în vederea reintroducerii în circuitul funcțional a secțiilor de Chirurgie, care îndeplineau anterior acest rol, precum și a secțiilor de Ortopedie, Urologie, Neurochirurgie, secțiile medicale, Diabet, Gastroenterologie, Endocrinologie. 

Publicitate

 Modulul a fost dat în folosință la finalul săptămânii trecute. În urma acestui demers, se asigură condițiile de siguranță a pacienților și personalului în contextul epidemiei de coronavirus, pacienții cu suspiciune de COVID-19 fiind internați în acest modul până la aflarea rezultatelor testărilor. Modulul temporar este alcătuit din 6 containere de birou Containex, care au fost amplasate în proximitatea Unității de Primiri Urgențe, lângă aleea de acces către parcarea SCJU Sibiu. Construcția este una temporară urmând să aibă destinația menționată doar pe perioada pandemiei. 

modul extern upu
lucrarimpdul
modul extern upu
salon modulextern
grup sanitar

Valoarea investiției s-a ridicat la circa 255.000 lei, banii provenind din sponsorizări, după cum urmează: 

  • 130.000 lei din partea C&A România, prin Fundația Baby Care, cu implicarea dlui Cătălin Roșca,  Country Manager C&A, utilizați pentru achiziționarea containerelor;
  • 95.000 din partea Fundației Comunitare Sibiu utilizați pentru realizarea următoarelor lucrări: platformă beton pentru amplasare containere, confecție metalică între containere (copertină), confecționare tâmplărie PVC cu geam termopan și uși; 
  • 30.000 din partea Compa. S.A, utilizați pentru dotarea modulului cu aer condiționat. 

În cadrul modulului au fost amenajate următoarele: 11 spații de cazare cu un pat (saloane), două grupuri sanitare, un spațiu de examinare în vederea utilizării unui aparat radiologic mobil, două saloane pentru gestionarea urgențelor majore, care vor fi dotate cu echipamente specifice și un cabinet pentru personalul medical. Toate spațiile sunt dotate cu aer condiționat. 

„Le mulțumim sponsorilor de la C&A România, Fundația Comunitară Sibiu și Compa pentru asigurarea fondurilor care au făcut posibilă realizarea acestui modul extern care a fost esențială în demersul nostru de repornire a activității medicale a secțiilor spitalului. Este obligatoriu să creăm circuite funcționale separate și am reușit acest lucru prin efortul conjugat al comunității, spitalului și Consiliului Județean Sibiu. Îi mulțumesc, de asemenea și dlui Ec. Benchea Cornel, care a reușit implicarea mediului de afaceri în dezvoltarea serviciilor medicale oferite de SCJU Sibiu. Îi asigur totodată pe sibieni că vom continua să dezvoltăm serviciile medicale din cadrul  celei mai mari unități spitalicești a județului”, declară Conf.univ.dr. Liliana Coldea, Managerul SCJU Sibiu. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA