18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

„Povestea prințesei deocheate” – unul dintre spectacolele preferate ale publicului din Sibiu

Știri din Județ

A primit Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2018 în România, i-a adus Ofeliei Popii Premiul UNITER pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolurile Seighen și Shinobu Sota, și lui Dragoș Buhagiar Premiul UNITER pentru cea mai bună scenografie. A devenit în foarte scurt timp de la premieră unul dintre spectacolele preferate ale publicului din Sibiu și din țară. Vineri, 19 iunie 2020, de la ora 20:00 spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, cel mai recent spectacol creat de Silviu Purcărete la naționalul sibian, se difuzează online, gratuit, în cadrul ediției speciale #FITSonline. Spectacolul va putea fi urmărit pe site-ul FITS și pagina de Facebook FITS.

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. Inspirat de această tradiție teatrală, Silviu Purcărete își propune să facă un spectacol european, folosind textul, regulile și spațiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală.

Povestea debutează în momentul în care Seigen, starețul unui templu, se îndrăgostește de tânărul său discipol, Shiragiku. Fiind condamnat la o viață de iubire imposibilă, preotul și ucenicul său hotărăsc să se sinucidă. Tânărul moare, preotul supraviețuiește. Șaptesprezece ani mai târziu, când Prințesa Sakura vine la templu pentru a se călugări, Seigen recunoaște în ea reîncarnarea feminină a lui Shiragiku și se îndrăgostește din nou.

Povestea prințesei deocheate” abundă în istorii de dragoste obsesivă, crime, reîncarnări și răzbunare. Spectacolul preia aceste teme și construiește, cu umor si auto-ironie, un comentariu efervescent al dialogului dintre cultura europeană și cea japoneză.

POVESTEA PRINȚESEI DEOCHEATE – TEATRU | ROMÂNIA | SEZONUL ROMÂNIA-REPUBLICA MOLDOVA

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu

Scenariu original de Silviu Purcărete, inspirat din Sakura Hime Azuma Bunshô, de Tsuruya Nanboku al IV-lea

Regia: Silviu Purcărete

Scenografia: Dragoș Buhagiar
Traducerea din limba engleză: Eugen Gyemant
Muzica originală: Vasile Șirli
Asistenți regie: Eugen Gyemant, Sanda Anastasof
Asistent scenografie: Iuliana Gherghescu
Face designer: Minela Popa
Make-up: Elena Vlad, Corina Predescu, Alexandra Spătărelu

Consultant artistic: Kazuyoshi Tomita
Manager proiect: Claudia Domnicar
Coordonator marketing: Eliza Ceprăzaru
În distribuție: Ofelia Popii, Iustinian Turcu, Dana Taloș, Adrian Matioc, Diana Văcaru Lazăr, Cristian Stanca, Diana Fufezan, Raluca Iani, Mariana Mihu, Adrian Neacșu, Pali Vecsei, Vlad Robaș, Veronica Popescu, Cristina Stoleriu, Alexandru Malaicu, Codruța Vasiu, Serenela Mureșan, Johanna Adam, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Oana Marin, Veronica Arizancu, Arina Ioana Trif, Fabiola Petri, Gabriela Pîrlițeanu, Ioana Cosma, Cristina Blaga, Ștefania Marola, Eduard Pătrașcu, Mihai Coman, Viorel Rață, Liviu Vlad, Cătălin Neghină, Ștefan Tunsoiu, Andrei Gîlcescu, Alin Turcu

Data premierei: Iunie 2018

Durata: 2h 15min

Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.

Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.

Spectacolele și evenimentele din cadrul ediției speciale #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS, în limba română. Pe site, spectacolele sunt transmise și în reluare, în fiecare seară, după încheierea premierelor. Pe pagina de Facebook sunt difuzate doar premierele, conform programului de pe site.

Spectatorii care întâmpină probleme în accesarea online a transmisiunilor din cadrul festivalului au la dispoziție un info call #FITSonline, apelabil în fiecare zi de festival, între orele 9:00 și 00:00, la numărul de telefon 0728 048 830.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri