10.3 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Șoferi băuți și fără permise pe drumurile județului Sibiu

Știri din Județ

În perioada 19 – 21 iunie, polițiștii sibieni au constatat 17 infracțiuni la regimul rutier, au reținut 71 de permise de conducere, au retras 19 certificate de înmatriculare și au aplicat 504 sancțiuni contravenționale în valoare de 222.000 de lei.

La data de 19 iunie, în jurul orei 01:00, pe DN 1, în localitatea Arpașu de Jos, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au depistat un localnic în vârstă de 33 de ani în timp ce conducea un autoturism deși dreptul său de a conduce este suspendat.

La data de 19 iunie, în jurul orei 08:30, pe strada Șefan cel Mare din municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier au înregistrat cu aparatura radar un conducător auto care circula cu viteza de 96 de km/h.
După oprirea și verificarea conducătorului auto, polițiștii rutieri au constatat că dreptul de a conduce al șoferului era suspendat.

În aceeași zi, în jurul orei 20:30, pe strada Unirii din localitatea Cisnădie, un alt șofer a fost depistat conducând având acest drept suspendat. Este vorba despre un constănțean în vârstă de 22 de ani.

La data de 20 iunie, în jurul orei 00:30, în municipiul Sibiu, pe strada Șoimului, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 19 ani.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce.

O minoră în vârstă de 13 ani, din comuna Roșia, satul Nou, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism pe strada Principală din localitatea de domiciliu.

La data de 20 iunie, în jurul orei 22:00, pe raza localității Roșia, polițiștii rutieri au testat alcoolscopic un localnic în vârstă de 43 de ani care conducea un autoturism pe strada Principală.
Deși alcooltestul a afișat o concentrație de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

La data de 21 iunie, în jurul orei 12:00, în municipiul Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ștefan cel Mare, un localnic în vârstă de 44 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un turism pe care l-a proiectat apoi într-o altă mașină. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.
Testarea alcoolscopică a șoferului a relevat și cea mai importantă cauză a producerii evenimentului rutier, conducerea sub influența alcoolului.
Soferul avea o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 22 iunie, în jurul orei 02:30, pe raza localității Mălâncrav, polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au depistat un localnic în vârstă de 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism deși nu deține permis de conducere.
Mai mult decât atât, în urma testării alcoolscopice a celui aflat la volan, s-a constatat că acesta se afla sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

În dimineața zilei de 22 iunie, în jurul orei 05,00, un sibian în vârstă de 29 de ani a fost depistat conducând un autoturism pe Calea Șurii Mici din municipiul Sibiu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în consecință, pe numele sibianului s-a întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri