VIDEO-FOTO EXCLUSIV: Magazinele trebuie să aibă angajați instruiți și certificați pentru prim ajutor

Mai multe magazine din Sibiu au fost informate cu privire la noile reglementări PSI și de prim ajutor. Acestea au fost emise recent, ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Astfel, fiecare magazin trebuie să desemneze doi angajați pentru cursul de prim ajutor și încă două pentru intervenția în caz de incendiu. După ce angajații vor asista la aceste cursuri, vor primi certificate recunoscute legal.

Sibiu Independent oferă cursuri autorizate de prim ajutor iar cursanții vor primi diplome. Mai multe detalii la numărul de telefon 0747415102

Mai mulți angajați ai magazinelor mari din Sibiu au fost deja instruiți de către personal calificat cu privire la manevrele de resuscitare, fiind puși să practice pe un manechin special.

Pentru că aceste reglementări sunt recente, nu se cunoaște cu exactitate ce vor face magazinele mici sau care au un singur angajat.

Momentan, nu se cunosc nici costurile pe care angajatorul trebuie să le suporte sau dacă acestea sunt finanțate de la bugetul de stat.

Defibrilator cardiac, recomandat în magazine

Fiecărui magazin în parte îi va fi recomandată achiziția unui defibrilator cardiac, un aparat care poate resuscita o persoană aflată în stop cardio-respirator. Momentan în România sunt doar trei – patru locuri în care există astfel de defibrilatoare, puse la dispoziția publicului.

{"autoplay":"true","autoplay_speed":3000,"speed":300,"arrows":"true","dots":"true"}

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *