0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scandal în PNL Sibiu: Dotcoş o acuză pe Cîmpean de tiranie

Știri din Județ

Liberalii sibieni au definitivat ieri listele cu candidaţii propuşi la primăriile din judeţ. Printre nominalizaţi apare şi Sebastian Dotcoş la Primăria Marpod. Dotcoş s-a făcut remarcat iniţial ca primar la Marpod, apoi după ce a câştigat alegerile din 2016 la Marpod, a renunţat la primărie pentru un post de administrator al Consiliului Judeţean Sibiu. Post oferit de Daniela Cîmpean, aleasă şi ea în 2016 preşedinte al instituţiei.

Dar relaţiile între cei doi s-au răcit şi anul trecut, după venirea PNL la guvernare, Dotcoş a plecat din Consiliul Judeţean ca bugetar la Primăria Sălişte, condusă de liberalul Horaţiu Răcuciu. Aici a fost făcut în câteva zile din simplu bugetar, funcţionar public. Dotcoş vâna postul de Prefect al judeţului. Totuşi nu întrunea criteriul de Înalt Funcţionar Public. După numirea ca prefect a liberalului Mircea Creţu de la AJOFM, Dotcoş a primit şi el un post în Prefectură, de şef de cabinet al Prefectului. Acum s-a decis să candideze la Primăria Marpod din nou, deşi localitatea are alt primar liberal deja în funcţie.

Atac direct la Cîmpean

În această seară Dotcoş o atacă într-o postare pe Facebook direct pe Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, şi ea membru PNL.

„Cauza principală a #deciziei_personale pe care am înaintat-o de curând conducerii PNL Sibiu are la baza „colecția specială” de contre profesionale evidente venite din partea Președintei Consiliului Județean Sibiu!
Vocea tot mai autoritară a dnei Daniela Cîmpean impune o atmosferă incompatibilă cu cel putin un principiu de bază al democratiei: dreptul la #opinie, la idei, solutii, strategii care pot îmbunătăți o stare de fapt sau o situație, un proiect, un program etc.

Pentru mine, atitudinea bazată pe ipoteza fundamentalistă că „cine nu-i cu mine, e împotriva mea!” reprezintă un obstacol greu de trecut pentru un dialog civilizat si eficient.
Refuzul, uneori ostentativ, de a fi propus sau de a mi se atribui un rol – inițial, promis – în administrația publică judeteană m-a determinat să-mi reiau sansa pentru un rol de #administrator_local.

Nu consider acest fapt o retragere sau cu atât mai puțin, o înfrângere, din contră! După o evaluare obiectivă a întregii situații, am ales cea mai elegantă soluție pentru a dezamorsa întreaga „arhivă” de divergențe pe care nu le-am dorit, nici să le trăiesc, nici să le afișez public, nici să le dezvolt într-un conflict care ar fi creat o inutilă paradă de ” putere”.
Omul, cât trăiește, învață!

Cei care mă cunosc știu că nu sunt o persoană ahtiată după „functii si imagine”, că nu fac jocuri duble, că spun cu voce tare ceea ce gândesc si, chiar dacă în acest moment am mai multe „variante si oportunități”, rămân un membru onest al grupului politic (din care am ales să fac parte în urmă cu #20_de_ani) dar și un bărbat care nu acceptă compromisul.

Perioada extrem de dificilă pe care o traversăm, această pandemia de cursa lungă, mă obligă și mai mult la o conduită decentă în care orgoliile personale nu au voie să pună în pericol echilibrul atât de fragil al interesului general.

Doamne ajută!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș