Maria, șefa de promoție de la Brukenthal diagnosticată cu tumoră

Cîndea Maria Cristina absolventă a clasei a VIII-a, a primit o veste cumplită în urma analizelor efectuate. Tânăra a fost diagnosticată cu o tumoră malignă a lobului temporal al creierului și carcinomatoză leptopemingeală, afecțiune extrem de gravă care necesită un tratament deosebit de costisitor.

Maria, elevă la Colegiul Național Samuel von Brukenthal din Sibiu, a obținut note excelente în cele 8 clase terminate, fiind șefă de promoție, însă lupta ei dintre viață și moarte a împiedicat-o să mai susțină Evaluarea Națională de anul acesta.

Costul total al operației și al tratamentului se ridică la 100 000 euro

Maria ar fi trebuit să își aleagă astăzi profilul și liceul pe care să îl urmeze. Să aleagă, pentru că Maria a terminat cele 8 clase la gimnaziul Colegiului Național “Samuel von Brukenthal” ca șefă de promoție. Dar Maria nu a reușit să mai susțină Evaluarea Națională, pentru că a fost întreruptă de niște tumori cerebrale, descoperite în urmă cu două luni. Și declarate inoperabile în România. Ar trebui să plece mâine în Turcia, la singura clinică unde părinții ei au mai găsit o speranță de vindecare.
Medicii turci își asumă riscul, dar costul total al operației și al tratamentului se ridică la 100 000 euro.Maria este in acest moment internată la Căminul Spital “Doctor Carl Wolff”. Și așteaptă.

Crucea Roșie Filiala Sibiu a decis să susțină donațiile sibienilor prin conturile sale:
RO21RNCB0227036062930001 (RON) / RO91RNCB0227036062930002 (EURO), cu mențiunea: “pentru Maria Cristina Cindea”.

Adolescenta de 14 ani, are acum nevoie de noi, de comunitatea sibiană. Ca să obțină o repartiție pentru viața, au transmis reprezentanții Crucii Roșii pe rețele de socializare.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *