spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

32 de sancțiuni și 13 permise reținute în doar două ore

Știri din Județ

Publicitate

Cu siguranța rutieră ce ați avut? 13 permise reținute în două ore!

În cursul zilei de 16 iulie, în intervalul orar 10,30 – 12,30, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene Sibiu au desfășurat o acțiune punctuală pe linia prevenirii producerii accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată, pe DN 14, în localitatea Copșa Mică.

Cu această ocazie au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 de lei și au fost reținute 13 permise de conducere.

Din totalul de sancțiuni, 25 au fost aplicate conducătorilor auto care au fost depistați încălcând regimul legal de viteză, în cazul a 7 dintre aceștia fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, după ce au fost înregistrați de dispozitivul radar circulând cu viteze cuprinse între 101 și 124 km/h în localitate.

Alți 5 șoferi au fost amendați și sancționați complementar cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru că au efectuat manevra de depășire neregulamentară.

Pentru alte abateri au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale și a fost reținut un permis de conducere (perioadă de valabilitate expirată).

Reținut din cauza ilegalităților din trafic

La data de 16 iulie, în jurul orei 20,00, pe raza localității Apoldu de Sus, polițiștii formațiunii rutiere din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 18 ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce, iar autoturismul este neînmatriculat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Față de tânărul depistat în trafic polițiștii au luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Pe drumurile publice, fără permis și cu motocicletă neînmatriculată

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 19,00, pe raza localității Axente Sever, polițiștii au identificat un localnic în vârstă de 22 de ani în timp ce conducea o motocicletă fără a deține permis de conducere.

De asemenea, polițiștii au constatat că motocicleta este neînmatriculată.

Pe numele tânărului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

La un pas de o tragedie

La data de 16 iulie, în jurul orei 23,00, în localitatea Hosman, un șofer în vârstă de 23 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DC 45, pe un sector de drum în curbă la dreapta, a pierdut controlul direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar din sens opus.

Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu avarierea celor două autoturisme.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a pătruns pe contrasens a relevat și principala cauză de producere a tamponării, și anume conducerea sub influența alcoolului, aparatul etilotest afișând o concentrație de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, a transmis Luciana Lazăr, Purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri