17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sonorități funk, reggae și fusion-jazz pe Esplanada Filarmonicii

Știri din Județ

Concertul trupei ”Koszika & The HotShots” este al doilea eveniment din programul proiectului ”Concerte pe acoperiș”, organizat de Filarmonica de Stat Sibiu. Sâmbătă, 18 iulie 2020, cu începere de la ora 21, pe Esplanada Sălii Thalia va răsuna un mix de ritmuri funky, reggae, armonii jazzy cu elemente de drum&bass și influențe folclorice etnice.

Piesele proprii ale formației, conform descrierii oficiale, ”redau emoții, frici, vise, țeluri, puncte de vedere, deseori sunt pline de critică socială și ne îndeamnă să ne ghidăm după principii”. Reinterpretăriile câtorva melodii celebre, în unele cazuri chiar de influența folclorică au readus trupa în contact cu o lume din trecut, într-o eră a electricității.

Trupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cânta în minim 4 limbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzica tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, având un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică, dar păstrând o curiozitate pentru nou.

Solista lor, Krisztina Koszorus – Koszika, este absolventă a Academiei de Muzica „Gh. Dima”, secţia vioară. Provenind dintr-o familie de artişti, de etnie maghiară, de mică a avut o conexiune aparte cu muzica folclorică, iar mai târziu, în trupele ei de muzică uşoară a refolosit, într-o modalitate nouă, pasiunea ei pentru muzica etnică, mixând piese ţigăneşti cu flamenco, swing, reggae, sau chiar drum and base. Am avut ocazia să o vedem pe posturile de televiziune mainstream din ţară şi din Ungaria, la festivaluri de renume, in nenumărate concerte în ţară, dar şi în Ungaria, Portugalia, Italia, Franţa, Austria şi Slovacia. Ea este deţinătoarea trofeului Best Singer din cadrul Festivalului Internaţional de Jazz din Tg Mureş, ed. 2015, şi premiului Best Vocalist de la Sibiu Jazz Festival 2016.

Pentru concertul de la Sibiu, accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile, respectând măsurile de siguranță. Informații la telefon 0735.566.486

Proiectul ”Concerte pe Acoperiș” este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri:

Teatrul de Balet Sibiu

Muzeul Național Brukenthal

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR)

Balan Sportswear

Hotel Continental Forum

Hotel Împăratul Romanilor

Pardon Café

Academia ICon Arts

Lions Club Brukenthal Sibiu

Focus Photos Agency

Livestream Romania

Asociația ”Cheile Burgului Sibiu”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri