1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Absolvenții Facultății de Teologie au depus jurământul de credință

Știri din Județ

Absolvenții cursurilor de licență și de master de anul acesta de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu au depus jurământul de credință. Ceremonia a avut vineri, 17 iulie, loc în curtea facultății din Sibiu, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, potrivit Mitropolia-Ardealului.ro

Ceremonia din acest an a fost organizată într-un cadru restrâns, respectându-se măsurile de distanțare prevăzute de autorități. La eveniment, alături de ierarh,  s-au aflat decanul Facul­tății de Teologie din Sibiu, preotul Daniel Buda, prodecanul ins­tituției,Constantin Necula, vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă și cadre didactice de la instituția de învățământ teologic. 

Absolvenții au fost binecuvântați de IPS Mitropolit Laurențiu care i-a îndemnat pe tinerii teologi să-și continue studiile, să fie mândri că sunt absolvenții unei prestigioase instituții de învă­țământ teologic și să slujească Biserica tot restul vieții acolo unde vor activa, conform mitropolia-ardealului.ro.

“Punând mâna pe Sfânta Evanghelie, care cuprinde întreg cuvântul mântuitor şi este un cuvânt viu, nu este doar un lucru depozitat într-o carte sfântă, apoi punând mâna pe Sfânta Cruce, semnul biruinţei, al ocrotirii, dar şi semn înfricoşător pentru vrăjmaş, faceţi un legământ care nu este altceva decât chemarea lui Dumnezeu ca martor. Deci, la un lucru pe care vreţi să-l faceţi şi nu sunteţi obligaţi, pentru că nu este o poruncă, porunca nu este însoţită de jurământ, pentru că ea are autoritate în sine, un lucru pe care doriţi să-l faceţi cu orice preţ şi să-l păziţi până la sfârşit, acest lucru este însoţit de jurământ. Vă dorim ca acest legământ cu Hristos, cu Dumnezeu, această mărturie că veţi păstra credinţa ortodoxă şi învăţătura primită, nu doar cea teoretică, ci şi viaţa spirituală pe care aţi experimentat-o aici în laboratorul spiritual, capela noastră, să îl ţineţi în suflete toată viaţa voastră”, a spus ierarhul pentru Mitropolia-Ardealului.ro.

sursa foto: Mitropolia Ardealului

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri