5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

AGNITA: Lansarea candidatului USR-Plus la 10 noaptea

Știri din Județ

Azi noapte, în jurul orei 10, Radu Curcean şi-a lansat candidatura la Primăria oraşului Agnita din partea Alianţei USR-Plus. Acesta a postat un video pentru agniţeni. Lansarea nocturnă a venit ca o coincidenţă sau nu, după editorialul postat de Sibiu Independent, ieri după masă, referitor la această candidatură.

Deşi surse din USR Sibiu ne-au spus ieri, după masă, că nu este semnat încă protocolul între USR şi Plus pentru Agnita, astăzi de dimineaţă protocolul era deja semnat încă de aseară când Radu Curcean a lansat candidatura nocturnă.

„Dragi agnițeni, vă transmit acest mesaj înconjurat de colegii din Alianța USR-PLUS și trebuie să vă spun că sunt onorat să fac parte din aceasta echipă entuziastă și hotărâtă să muncească pentru binele orașului nostru. Astăzi, vă anunț cu bucurie, că voi candida la alegerile locale de anul acesta, pentru a deveni următorul primar al orașului Agnita” a scris astăzi de dimineaţă pe pagina sa de Facebook, deşi în video-ul postat aseară cu mesajul de lansare, Curcean apare singur. Radu Curcean recunoaşte în postare că este în funcţii publice ales de 20 de ani la Agnita, însă nu menţionează că a trecut prin 4 partide până la înscrierea recentă din Plus. În februarie anul acesta el a demisionat cu scandal din PNL Agnita.

Demisii în lanţ la USR Agnita?

În ultimele trei zile partidul USR filiala Agnita a rămas doar cu un membru spun membrii USR Agnita, acum demisionaţi. Oamenii şi-au dat demisia, odată cu impunerea lui Curcean de Plus, drept candidat al Alianţei la Agnita, conform surselor Sibiu Independent.

SIBIU INDEPENDENT a cerut un punct de vedere oficial al conducerii judeţene a USR despre nominalizare. Aceasta în contextul demisiilor generate în interiorul organizaţiei. Reamintim că în ultimii ani USR a promovat continuu sloganele politice: „fără penali în funcţii publice”, „oameni noi în politică”, „DNA-ul pădurilor”, „noaptea ca hoţii”. Radu Curcean a fost primar al oraşului Agnita în perioada 2004-2012, apoi a pierdut alegerile, dar a rămas în Consiliul Local. La ora actuală este inginer la Ocolul Silvic Agnita, ocol celebru pentru că a fost coordonat ani buni de actualul deputat PSD, Ioan Terea.

„Am verificat situația presupuselor demisii, însă anul acesta am primit oficial doar două demisii din filiala Agnita, una fiind în această lună. Este adevărat că sunt colegi din filială nemulțumiți de lista comună USR PLUS, la fel cum sunt și colegi care consideră că echipa comună este cu adevărat una cu șanse. Consider că lupta noastră comună de a readuce speranța de mai bine în Agnita poate fi câștigată împreună cu agnițenii” a declarat preşedintele USR Sibiu, Adrian Echert, pentru SIBIU INDEPENDENT.

Sursa foto: pagina oficială de Facebook a candidatului USR-Plus la Agnita.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri