PMP a racolat trei primari şi lansează două candidate

Ceea ce Sibiu Independent a relatat în mai multe articole în ultimele luni s-a prezentat astăzi ca oficial de noul preşedinte Partidul Mişcarea Populară Sibiu, Ion Ariton, într-o conferinţă de presă: 3 primari racolaţi. Primarii Stelian Istrate (Turnu Roşu), David Ioan (Roşia) şi Valentin Lienerth (Vurpăr) au fost prezentaţi ca primari PMP în funcţie, deşi primii doi au fost aleşi pe listele ALDE, iar al treilea pe listele PSD în 2016.

Publicitate

Valentin Linerth nu mai este primar de doi ani la Vurpăr, unde a fost ales în 2016, pentru că a fost declarat incompatibil de ANI prin decizie definitivă. El a trecut acum la PMP cu speranţa unei candidaturi, deşi nu va putea candida, datorită interdicţiei primită de a nu fi ales timp de 3 ani până în septembrie 2021. Cu toate acestea Ion Ariton la conferinţa de presă de astăzi l-a anunţat pe Lienerth în lista “primarilor în funcţie”.

Cu acelaşi prilej Ariton a prezentat şi alţi candidaţi ai PMP la diferite primării din judeţ. Atenţia specială a fost acordată candidatelor Ingrid Hohr, la Primăria Sibiu şi Adela Muntean la preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Ingrid Hohr a fost preşedintele filialei judeţene PMP până la venirea oficială în partid a lui Ion Ariton. Adela Muntean a fost prefect în timpul Guvernului PSD, apoi schimbată din funcţie după nişte neîneţelegeri cu organizaţia PSD Sibiu. Ea a fost prezentă la câteva acţiuni ale ALDE Sibiu, acum devenind candidata PMP Sibiu. Înainte de a fi prefect, Adela Muntean a fost secretar al comunei Roşia, unde în 2016 a candidat din partea PSD contra actualului coleg de partid primarul David Ioan.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *