spot_img
10.2 C
Sibiu
luni, 22 aprilie, 2024
spot_img

Donație importantă pentru Secția de Neonatologie din partea Rotary Club

Știri din Județ

Secția Clinică Neonatologie a SCJU Sibiu a beneficiat de donații de echipamente medicale în valoare de 38.000 de dolari din partea Rotary Club Sibiu. Donația a fost posibilă ca urmare a obțineri unui Global Grant, proiect s-a realizat împreună cu partenerii de la Rotary Club Naperville Downtown, USA și cu sprijinul Asociației Baby Care.

Obiectivul a fost achiziționarea unei mese de resuscitare și a unui aparat de respirație non-invaziv, echipamente necesare resuscitării și monitorizării nou-născuților. Aparatura a fost instalată în cadrul Secției de Neonatologie urmând să deservească nou-născuţii prematuri şi bolnavi care nu pot respira. Cu ajutorul acesteia pot fi asigurate îngrijiri şi terapii în conformitate cu cele mai noi recomandări şi ghiduri internaţionale, oferind astfel premise pentru prognostice mai bune tuturor nou-născuţilor.

spitalconf
rotary Sibiu


Mulțumim Rotary Club Sibiu și LA MULȚI ANI cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate în folosul comunității! au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu pe rețelele de socializare

Kevin K. McQuillan, președinte Rotary Club Naperville Downtown, IL,USA

”Clubul nostru este mai mult decât încântat pentru reușita parteneriatului cu Rotary Club Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. Transmit multe mulțumiri lui Mihai, fost președinte și lui Alex, trezorierul Clubului Rotary Sibiu și în mod special drei Dr Livia Ognean, pentru sfaturi, dedicare și inspirație în acest proiect. Împreună am învățat multe despre Global Grants și cum pot fi obținute, iar eu am aflat multe despre România și sibieni. Sper că imediat ce voi putea călători să vin și să vizitez orașul vostru și împrejurimile, în mod special terapia intensive neonatală și pe dra Dr Ognean, și Ceasul Rotary amplasat în parcul orașului. Mulțumesc tuturor celor implicați pentru oportunitatea oferită de a lucra împreună cu Rotary Club Sibiu și dra Dr Ognean și sper că cele două cluburi să poată colabora și pe viitor”.

Mihai Rebrișoreanu, inițiatorul proiectului, fost președinte Rotary Club Sibiu:

”Anul acesta Rotary Club Sibiu împlinește 25 de ani de activitate, 25 de ani în folosul comunității, iar cu ocazia acestei aniversări am reușit să obținem un Global Grant în valoare de 38000 de dolari pentru Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Acest proiect s-a realizat împreuna cu partenerii noștri de la Rotary Club Naperville Downtown, USA și cu sprijinul Asociației Baby Care. Global Grantul este un mecanism prin care cluburile Rotary obțin suport și finanțare din partea Fundației Rotary International. Obiectivul acestui GG a fost achiziționarea unei mese de resuscitare radiant-termic Infa Warmer 1 marca Atom și a unui aparat de respirație non-invasiv Medin pentru Clinica de Neonatologie, necesare resuscitării și monitorizării nou născuților. Aparatura a fost instalată în cadrul Clinicii de Neonatologie urmând să deservească nou-născuţii prematuri şi bolnavi care nu pot respira. Cu ajutorul acesteia pot fi asigurate îngrijiri şi terapii în conformitate cu cele mai noi recomandări şi ghiduri internaţionale, oferind astfel premise pentru prognostice mai bune tuturor nou-născuţilor.”

Maria Livia Ognean, Medic Șef Clinica Neonatologie a SCJU Sibiu, Președinte Asociația Baby Care Sibiu:

”Mâna de ajutor oferită de Rotary Club Sibiu nou-născuților îngrijiți în maternitatea noastră nu este prima, acum doi ani Cursa de rățuște, organizată de Rotaract, a venit, de asemenea, în sprijinul îngrijirii nou-născuților în cele mai bune condiții. Ajutorul oferit acum este însă extreme de important în contextual în care sunt deja peste 10 ani de când statul nu a mai investit în echipamente și aparatură pentru îngrijirea nou-născuților la termen și prematuri. Aparatele existente sunt deja vechi și au apărut, evident, aparate mai noi, mai moderne, mai complexe și mai sigure. Evident că ne dorim să menținem un standard ridicat al îngrijirii copiilor în secția noastră, acesta este preocuparea întregului personal al clinicii și a Asociației Baby Care. Ne-am bucurat să putem fi parte din acest proiect, evident contribuția financiară la proiect din partea asociației reprezintă donații oferite de comunitate și de aceea trebuie să mulțumim nu doar Rotary Club Sibiu ci și comunității pentru susținerea și încrederea pe care ne-o oferă. Cele două aparate vor contribui cu siguranță la îngrijirea în cele mai bune condiții, la standard Internațional a nou-născuților la naștere și în terapia intensive neonatală.”

Conf. Univ. Dr. Liliana Coldea, Managerul SCJU Sibiu:

„Mulţumim Rotary Club Sibiu pentru aceste donații generoase care ne ajută să îmbunătăţim dotarea materială a Secției Clinice Neonatologie și completează eforturile pe care le facem pentru a asigura cele mai bune condiții în Spitalul Județean din Sibiu. Avem o maternitate modernă, cu un personal profesionist și dedicat, iar acest lucru este dovedit de numărul mare de nașteri din ultimii ani. Îngrijirea nou-născuților la cele mai înalte standarde este o condiție esențială pentru a ne menține la acest nivel de calitate. Sponsorizările şi donaţiile reprezintă o contribuţie importantă în creșterea calității actului medical și ne bucurăm că avem alături de noi întreaga comunitate, unul dintre partenerii noștri cei mai importanți fiind Rotary Club Sibiu. Le mulțumim încă o dată atât lor cât și tuturor celorlalți care s-au implicat și se vor implica în continuare în dezvoltarea serviciilor de sănătate, alături de Consiliul Județean Sibiu. Totodată, urez La Mulți Ani, viață lungă și realizări deosebite clubului Rotary Sibiu și membrilor săi, cu ocazia celor 25 de ani de activitate.”Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Poliția Locală Sibiu, locul 1 pe țară! La fotbal

Ionuț Popa este campion mondial la kickbox

S-a stabilit ora meciului decisiv cu CSO Voluntari

A fost inaugurată noua sală de sport din Tălmaciu

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș