spot_img
9.6 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Finul lui Iohannis atac la candidatul PNL la Primăria Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Marius Vecerdea, finul preşedintelui Iohannis, a lansat pe contul său de Facebook un atac furibund la adresa lui Adrian Bibu, candidatul PNL la Primăria Sibiu. Bibu este acum directorul Sălii Transilvania din Sibiu. După câteva ore Adrian Bibu a răspuns elegant pe contul său de Facebook şi a indicat sursa supărării lui Vecerdea: o blocare a conturilor asociaţiei sale sportive în urma unui proces pierdut cu Sala Transilvania.

Vecerdea îl acuză pe Adrian Bibu că a cheltuit în anul 2019 aproape un milion de euro la Sala Transilvania din bani publici. El dă câteva exemple şi critică promovarea lui Bibu drept candidat la Primăria Sibiu.

„In calitate de susținător al sportului românesc am participat activ, de 15 ani de când m-am întors în România, la crearea unui cadru propice pentru dezvoltarea sportului, astfel:

1. Infrastructura sportivă: investiția total privată in Baza Sportiva Pamira – fără nici un fel de sprijin din partea oricărei instituții sau autorități publice.

2. Educația: prin programe și activități direct dedicate sportului și exercițiului fizic dar și prin programe de dezvoltare personală și antrenament mental pentru copii și juniori.

3. Juridic și legislativ prin demersurile juridice întreprinse in scopul creării unor mecanisme de funcționare legală a Federațiilor Sportive Natioanale și mai ales in sprijinul sportivilor, practicanților și tuturor participanților la procesul de dezvoltare al sportului din România!În calitate de susținător al comunității sibiene, dintr-un profund spirit de aparținător al locului, am decis să mă întorc la locurile natale și să rămân conectat atât la grija față de Sibiu dar mai ales la locuitorii Sibiului!Din aceste două perspective, ale omului de sport și ale sibianului, inițiez astăzi o campanie de conștientizare a oamenilor care au decis să locuiască aici în Sibiu, începând cu următoarea întrebare:Cât de mult contează ce oameni alegem să administreze banii noștri dedicați dezvoltării viabile și funcționarii NORMALE a Sibiului, și cât de mult este necesar și benefic să ne implicăm în această alegere / aceste alegeri?Apoi vă adresez următoarele întrebări, cu rugămintea de a implica cât mai mulți respondenți:1) Cât de mult și cum au simțit sportivii și practicanții sibieni de exerciții fizice, faptul că Serviciul public al Consiliului Județean dedicat sportului – Sala Transilvania – a cheltuit din fonduri publice (banii noștri) aproape UN MILION DE EURO in anul 2019?2) Este normal și mai ales moral, ca același serviciu public dedicat sportului sibian să cheltuie pentru un proiect de RENOVARE a două vestiare cu suprafața totală de sub 80 mp din cadrul Sălii Transilvania, 50.000 EURO?3. Cât de benefic considerati că este pentru sportul sibian și mai precis pentru practicanții de sport din Sibiu, ca un Serviciu Public dedicat sportului, să cheltuie 11.500 EURO pentru intermediere de publicații in presa locală online, Comunicate de presă și grafică de Facebook?(Așa apare public pe detaliile acestui contract!!!- oare Consiliul Județean Sibiu are la cunoștința despre cum se cheltuiesc banii sportului sibian? – mai ales că individul așa numit Director a continuat la fel pana la aproape UN MILION EURO doar in 2019)

4. Ar fi benefic să ne interesam cu toții, ce a făcut concret acest individ (acest Bubi-co, o anagramă mult mai potrivită de la bibu-co (smin), decât tupeul narcisistic de a combina numele sibiului) și ce a realizat sau ce a administrat in viața lui, pe lângă întrebarea cu referire la ce a făcut pentru sportul sibian și pentru comunitate?

5. Oare este în regulă să lăsăm un astfel de “administrator” de fonduri publice să aibe tupeul să candideze la funcția prin care se administrează toate fondurile orașului Sibiu?

6. Ultima întrebare: Oare este normal să stăm indiferenți la astfel de încercări de manipulare și de acaparare a funcțiilor publice cele mai importante din orașul și județul nostru?

FAC UN APEL LA IMPLICARE ȘI MAI ALES LA CONSTIENTIZAREA IMPORTANTEI ALEGERILOR NOASTRE LA NIVEL LOCAL!HAIDEȚI SĂ GĂSIM ÎMPREUNA OAMENII POTRIVIȚI LA LOCUL NOSTRU POTRIVIT- SIBIUVĂ MULȚUMESC” a scris Marius Vecerdea pe Facebook.

Bibu dă răspunsul tot pe Facebook

La câteva ore distanţă, Adrian Bibu vine rapid cu un răspuns tot pe Facebook în care arată că de fapt Vecerdea este supărat pentru că i s-au blocat conturile asociaţiei sportive în urma unui proces cu Sala Transilvania. Bibu lasă să se înţeleagă că Vecerdea a făcut presiuni zilele acestea pentru a nu se bloca aceste conturi.

„Indiferent de ocupatia pe care am avut-o, am sustinut dialogul. Voi face asta in continuare respectand, insa, cateva reguli minimale precum bunul simt si buna credinta.Sunt dispus sa particip la dezbateri cu privire la sport sau administratie, ba chiar si referitoare la oportunitatea cheltuielilor pe care le-a facut si le face Sala Transilvania. Am, insa, minima pretentie ca cei care propun teme sau adreseaza intrebari sa o faca pe tonul civilizat pe care presupun ca asteapta sa primeasca raspunsurile si pe care, cu toata modestia, il merit. De asemenea, am pretentia sa o faca demonstrand preocupare reala si nu vendete personale.Nu am fost niciodata implicat in scandaluri si nu imi propun sa fac asta acum, la provocarea unui specialist al genului cu “antecedente” verbale pe placul tabloidelor. Nu si pe placul meu! Remarc, totusi, momentul in care acest domn, reprezentant al unui club sportiv privat, pune intrebari publice (fara a scapa ocazia de a aloca zeci de randuri realizarilor personale): exact in preziua blocarii conturilor organizatiei pe care o conduce , ca urmare a unui proces pierdut cu Sala Transilvania . Blocare la care, nota bene, nu poate renunta niciun angajat al Salii Transilvania nici daca ar vrea si nici in urma telefoanelor primite.Apreciez fiecare gest, indiferent de amploarea lui, facut in slujba sportului sibian. Am demonstrat asta nu o data , iar in cazul domnului (?) cu pricina – cel mai recent prin recunoasterea meritelor clubului său la Gala Sportului. M-ar bucura daca si-ar aduce aminte nu atat de asta atunci cand decide sa vorbeasca public atat de deșănțat, ci mai cu seama de nivelul celor pe care ii reprezinta. Pe care ii reprezinta in sport sau in viata privata…”, a scris Adrian Bibu pe Facebook.

Publicitate

2 COMENTARII

  1. Bibu este candidatul care nu candidează ca să câștige.
    PNL nu are nici o intenție de a câștiga fotoliul de primar al Sibiului, pt că nu-și pemite detronarea FDGR-ului (sigur s-ar supăra mare boss).
    PNL se mulțumește cu fotoliul viceprimarului, iar acolo are deja un profesionist.
    Bibu își face jocul, câștigă imagine și experiență de campanie, că alegeri vor mai fi, de tot felul, parlamentare poate,
    PNL își face jocul, a lansat un candidat,
    FDGR își face jocul, vrea primăria, iar pt asta folosește toate armele, astăzi un fin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului