19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Noul Spital Județean: cea mai mare investiție publică de după Revoluție din Județul Sibiu

Știri din Județ

Consiliul Județean Sibiu a recepționat luna aceasta Studiul de fezabilitate care stabilește scenariul pentru construcția noului Spital Clinic Județean de Urgențe Sibiu cu secții de adulți și copii. Premierul Ludovic Orban, Vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și Ministrul Sănătății Nelu Tătaru vor fi prezenți joi, 30 iulie, la Sibiu și vor participa la ședința de Consiliu Județean.

Documentația tehnico-economică aferentă Studiului de fezabilitate a fost realizată de Asocierea Popaescu &co SRL – Studio SQM SRL – Api Arhitekti d.o, care include specialiști cu experiență în construirea, respectiv extinderea și modernizarea a peste 15 spitale publice și private din România, inclusiv spitalul Polisano din Sibiu. Etapa următoare de care se vor ocupa contractanții este proiectul pentru autorizarea lucrărilor de construire și elaborarea proiectului tehnic de execuție. 

Planul Urbanistic Zonal Construire Spital Clinic Județean de Urgență Sibiu, a primit în 2019 și avizul de mediu și aprobarea Primăriei Sibiu prin Hotărârea Consiliului Local nr. 206.

Obiectivul de investiții propus, respectiv noul Spital Clinic Județean de Urgență, va fi realizat pe terenul în suprafață de 194.750 mp situat în intravilanul municipiului Sibiu, Calea Șurii Mici FN și va include servicii pentru adulți și copii, asigurând spații adecvate pentru relocarea secțiilor din Spitalul Județean din subordinea Consiliului Județean Sibiu, dar și a secțiilor din Spitalul de Pediatrie, din subordinea Primăriei Municipiului Sibiu.

Guvernul României – alături de conducerea Județului în proiectul construcției Noului Spital Județean

Premierul Ludovic Orban, Vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și Ministrul Sănătății Nelu Tătaru vor fi prezenți joi, 30 iulie, la Sibiu și vor participa la ședința de Consiliu Județean.

Agenda publică a deplasărilor este următoarea:

12:00 Participarea la evenimentul de prezentare a amplasamentului noului Spital Județean Sibiu, locație: Calea Șurii Mici;

12:30 Declarații de presă, locație: Calea Șurii Mici;

13:00 Participarea la ședința Consiliului Județean Sibiu – semnarea Acordului de Colaborare pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului de investiții: infrastructură, construcție, echipamente și dotări specifice pentru edificarea unui nou Spital Clinic Județean de Urgență în județul Sibiu;

14:30 Vizită la Parcul Industrial Automecanica Mediaș;

15:30 Declarații de presă, locație: Parcul Industrial Automecanica Mediaș.

La inițiativa președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, consilierii județeni vor vota indicatorii tehnico-economici pentru proiectul noului spital, primul pas pentru atragerea finanțării europene nerambursabile.

Înaintea ședinței, membrii Guvernului vor vizita amplasamentul noului Spital Județean pe Calea Șurii Mici, însoțiți de conducerea Consiliului Județean Sibiu.

Ședința de Consiliu Județean se va desfășura de la ora 13.00, iar participarea consilierilor județeni se face prin mijloace de comunicare online. Ședința va putea fi urmărită și LIVE pe pagina de Facebook a CJ Sibiu.

Construcția noului spital județean este un obiectiv major din Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Sibiu și principala prioritate de mandat a președintei Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean. Așa cum prevede Studiul de Fezabilitate finalizat în iulie 2020, noul spital județean este cea mai mare investiție publică din județul Sibiu de după Revoluție, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 milioane euro. Pentru realizarea investiției se atrag fonduri europene.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc