spot_img
24.1 C
Sibiu
marți, 21 mai, 2024
spot_img

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Știri din Județ

Operaţiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH intenţionează să preia compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL, a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Astfel, orașul de pe Târnava va juca un rol strategic în industria de vehicule militare. Grupul Rheinmetall este principalul furnizor de armament în Ucraina la ora actuală.

Publicitate

Producătorul german de armament Rheinmetall a anunţat la începutul lunii februarie că a preluat un pachet de 72,5% din acţiunile Automecanica Mediaş. Prin această achiziţie, Rheinmetall intenţionează de asemenea să îşi extindă capacităţile de producţie şi mentenanţă prin adăugarea de vehicule militare la portofoliul său actual.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis marţi AGERPRES, această tranzacţie “nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă şi comercializează componente, sisteme şi servicii pentru industria de securitate şi cea civilă.

Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri