8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Daniela Cîmpean a dat startul construcţiei noului Spital Judeţean alături de premierul Orban

Știri din Județ

Daniela Cîmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu a invitat astăzi la Sibiu pe primul ministru Ludovic Orban, alături de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş pentru a semna un acord între Consiliul Judeţean şi Guvern. Actul prevede acordul de colaborare între Județul Sibiu, Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății pentru identificarea surselor de finanțare necesare realizării obiectivului „Infrastructură, construcție, echipamente și dotări specifice pentru edificarea unui Spital Clinic Județean de Urgență nou, cu secții de adulți și copii în Județul Sibiu”. Conform cifrei înaintate de Studiul de Fezabilitate, noul spital județean este cea mai mare investiție publică din Județul Sibiu după 1989, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 milioane euro.

Este un moment istoric la Consiliul Județean Sibiu – nu a mai fost niciodată așa o descindere guvernamentală ca astăzi. Vă mulțumesc că sunteți alături de noi – am simțit în tot acest timp un sprijin real” au fost cuvintele adresate de președinta Consiliului Județean Sibiu Daniela Cîmpean membrilor Guvernului.

Vizită de lucru la amplasamentul viitorului Spital

Înainte de a vota consilierii judeţeni Studiul de Fezabilitate realizat şi indicatorii tehnico-economici, Daniela Cîmpean a invitat delegaţia Guvernului la amplasamentul viitorului Spital de pe Calea Şurii Mici. După ce a fost prezentat proiectul pe un panou amplasat în câmp, cei prezenţi au răspuns presei. Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, prezentă şi ea la vizita în teren, nu a fost invitată la declaraţiile de presă. Amintim că viitorul spital va include şi secţie de pediatrie, momentan deţinută de Primăria Sibiu.

Ludovic Orban a avut cuvinte de laudă la adresa proiectului, după ce a ascultat prezentarea detaliilor făcută de Daniela Cîmpean: „Un spital cu soluții tehnice de vârf, un spital prietenos cu pacienții și cu cadrele medicale, un spital care va apela la soluții ingenioase, prietenoase cu mediul”.

Întrebată fiind dacă există posibilitatea ca acest proiect să pice la votul consilierilor judeţeni, Cîmpean a declarat că „Mă îndoiesc că nişte aleşi responsabili ar vota împotriva unui astfel de proiect. Ştim cu toţii că numărul unu în dorinţele sibienilor este proiectul spitalului nou judeţean cu secţii de adulţi şi copii. Să votezi împotriva acestui proiect înseamnă să votezi împotriva celui care te-a adus în banca de consilier judeţean”. Şi nu s-a înşelat. La şedinţa online de la ora 13 a Consiliului Judeţean, în prezenţa premierului Orban, toţi consilierii, inclusiv ai opoziţiei au votat pentru acest proiect.

Orban şi Cîmpean au semnat un acord

Imediat după votarea proiectului, premierul Orban şi preşedintele CJ, Daniela Cîmpean au semnat un acord pentru identificarea surselor de finaţare pentru acest proiect.

Prin acordul de colaborare semnat azi, Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de gestionar al fondurilor externe nerambursabile, se angajează la identificarea de fonduri externe nerambursabile și totodată asigurarea cofinanțării din bugetul de stat pentru realizarea acestui obiectiv de investiții. Fondurile vor proveni fie din Cadrul Financiar Multianual (MFF) sau din Fondul de Recuperare și Reziliență (RRF) 2021 – 2027 mobilizate după pandemia de coronavirus.

Ministerul Sănătății, în calitate de gestionar al politicilor publice din domeniul sănătății, va asigura asistența tehnică de specialitate necesară proiectului de investiții până la încheierea contractului de finanțare, precum și după punerea în funcțiune a infrastructurii medicale, în vederea organizării activității viitoare a spitalului județean. Totodată, Ministerul Sănătății se angajează prin acest acord să includă noul spital județean din Sibiu în Strategia Națională de Sănătate 2021 – 2027 precum și în Master Planurile Regionale.

DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC
DSC  e
DSC
DSC
DSC
DSC
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș