Primul concert caritabil susținut de Filarmonica de Stat Sibiu, în beneficiul Crucii Roșii

Primul concert caritabil susținut de Filarmonica de Stat Sibiu, în beneficiul Crucii Roșii Filiala Sibiu, va avea loc vineri 31 iulie, la ora 19, pe Esplanada Filarmonicii.

Concertul marchează finalul de stagiune ”en fanfare” al orchestrei simfonice din Sibiu, eveniment marcat prin participarea extraordinară a dirijorului Iosif Prunner, directorul artistic al Filarmonicii ”George Enescu ” din București și a violonistul Virgil Zvorișteanu, concert-maestru al Orchestrei Naționale Radio.

Publicitate

”Faptul că îi vom avea alături de noi pe acești doi muzicieni redutabili este deopotrivă o onoare și o bucurie pentru noi, dar și o modalitate de a mulțumi publicului sibian pentru modul plin de responsabilitate prin care și-a însușit noile norme de conduită preventivă, obligatorii la concertele noastre.

Acesta este și motivul pentru care am decis să punem accentul acestui final de stagiune pe comunitate, așa încât am privit cu încântare parteneriatul cu Crucea Roșie Filiala Sibiu ,dedicat strângerii de fonduri pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile afectate de pandemia Covid. Solidaritatea este un cuvânt pe care l-am folosit des în mesajele noastre, iar acum avem ocazia de a ne aduce o contribuție umanitară în folosul comunității, a spus dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Invitația de a participa la acest concert caritabil a fost adresată companiilor, principalii donatori ai Crucii Roșii Filiala Sibiu, prețul biletelor variind între 100 și 400 de lei .

”În perioada crizei sanitare am identificat beneficiari aflați în situații vulnerabile pe care am reușit să îi susținem. O parte dintre ei au nevoie de noi în continuare și am dorit să nu ne oprim din a ajuta”, a spus Răzvan Biriș, directorul Crucea Roșie Filiala Sibiu.

”Mulțumim Filarmonicii de Stat Sibiu pentru deschiderea spre acest parteneriat. Suntem cu atât mai onorați de acest concert cu cât știm despre dirijorul Iosif Prunner faptul că domnia sa conduce și Orchestra Medicilor, categorie profesională alături de care noi am fost foarte aproape în ultimele luni”, a adăugat directorul Crucii Roșii Sibiu.

Pentru ca evenimentul cultural să fie complet, publicul se va bucura la finalul concertului și de efervescența discursului despre literatură susținut de scriitorul Radu Vancu, dar și de un moment dedicat poveștilor despre oraș , spuse din perspectiva istoricului Răzvan Pop.

Concertul Caritabil susținut de Filarmonica Sibiu va fi transmis live, începând cu ora 19.

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie pe toată durata evenimentului.

Sursa foto: Facebook Filarmonica de Stat Sibiu

Publicitate

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *