ITM Sibiu continuă controalele în judeţ

În perioadă 27 – 31.07.2020 ITM Sibiu a efectuat 74 de controale în care s-a verificat modul în care se respectă prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, la încheierea, executarea şi suspendarea contractelor individuale de muncă precum şi la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19.

Pentru neconformităţile constatate, au fost aplicate 65 de sancţiuni, din care 8 amenzi în valoare totală de 112.000 lei și 57 de avertismente.

La locurile de muncă verificate au fost identificate 7 persoane care desfăşurau muncă fără forme legale la 4 angajatori.

Cele mai frecvente abateri de la cerinţele legale constatate în domeniul relaţiilor de muncă au fost: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor legale privind repausul saăptămânal, neevidențierea orelor de începere și de terminare a programului de lucru în foile colective de prezență, neplata drepturilor salariale, transmiterea întârziată a datelor în REVISAL, lipsa solicitărilor scrise ale salariaților pentru concediile fără plată. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au constatat următoarele deficiențe: lipsa controalelor medicale, instruire necorespunzătoare, semnalizarea necorespunzătoare la locurile de muncă, probleme de electrosecuritate și lipsa notificărilor privind substanțele chimice.

Neîndeplinirea prevederilor legale prevăzute în Legea 55/2020 cu privire la aplicarea măsurilor de reducere a riscurilor de contaminare cu COVID-19, a dus la sancţionarea angajatorilor cu 3 amenzi în valoare totală de 3.000 lei și 12 avertismente pentru următoarele abateri: lipsa triajului epidemiologic, lipsa evaluării riscurilor specifice COVID-19 și lipsa planului de prevenire și protecție actualizat cu măsurile de prevenire împotriva COVID-19.

Verificările efectuate la sfârşitul săptămânii, în zilele de sâmbătă şi duminică precum şi pe timp de noapte s-au desfăşurat în comun cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu.

Sprijină SIBIU INDEPENDENT

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin PAYPAL 

Pentru detalii citiţi aici.

You may also like...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *