19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Jyles Smith este noul jucător al echipei CSM Mediaș

Știri din Județ

CSM Mediaș și Jyles Smith au ajuns la o înțelegere, jucătorul american urmând să evolueze pentru echipă în sezonul competițional 2020/2021. Acesta sosește în România de la Levski Lukoil Sofia.

Originar din Statele Unite ale Americii, jucătorul în vârstă de 28 de ani măsoară 209 cm și evoluează pe postul de pivot. A jucat la nivel de colegiu în prima divizie din NCAA pentru Savannah State University.

Primul contact cu baschetul de peste ocean l-a avut în sezonul 2014-2015, atunci când a evoluat în Danemarca, pentru Copenhagen Wolfpack. În următoarele două sezoane a evoluat tot în Danemarca pentru Horsens și Horsholm 79ers. În 2016 a devenit campion alături de Horsens.

În sezonul 2017-2018 a evoluat pentru Boras Basket, în prima ligă a Suediei. Alături de aceștia a bifat două partide în FIBA Europe Cup. Cel mai bun sezon al jucătorului american a fost în 2018-2019, alături de CAB Madeira, echipă din prima ligă a Portugaliei. A terminat stagiunea respectivă cu medii de 16.8 puncte, 10.8 recuperări, 1.8 pase decisive și 2 capace. 

În sezonul precedent a evoluat în Bulgaria pentru Levski Lukoil, alături de care a participat în FIBA Europe Cup. În cele 14 partide din campionat a reușit 6.7 puncte, 4.6 recuperări, 0.9 pase decisive și 1.1 capace pe meci. În cele șase jocuri din FIBA Europe Cup a avut medii de 5.5 puncte, 5.8 recuperări, o pasă decisivă și 1.8 capace. A cucerit Supercupa și Cupa Bulgariei alături de Levski.

Sunt pregătit să ajung la noua echipă și să văd despre ce este vorba la noul club. Sunt încântat pentru următorul sezon și recunoscător că pot face parte din această echipă. Mă aștept la ce e mai bun, îmi propun să învăț și să ajut echipa în orice fel pot și astfel doar rezultate bune pot apărea. Sincer, nu știu prea multe despre campionatul din România, doar ce am căutat pe internet. Știu că este o ligă puternică, competitivă și încă o dată mă face pregătit și încâtat să îmi demonstrez valoarea.”, a declarat noul jucător al echipei noastre, Jyles Smith. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri