spot_img
11.1 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Anchetă epidemiologică la „Guliver” după ce o persoană a fost depistată cu coronavirus

Știri din Județ

Publicitate

Seria anunţurilor de la Prefectura Sibiu despre diferite instituţii sau fabrici cu cazuri confirmate pozitiv de infectare cu noul coronavirus continuă astăzi cu centrul de plasament Gulliver, din Sibiu, de pe strada Hegel. SIBIU INDEPENDENT a interpelat oficial Prefectura Sibiu, singura abilitată să dea informaţii despre COVID, despre cazurile de pozitivi de la acest centru şi ni s-a răspuns „În momentul de faţă nu avem astfel de informaţii.” Asta în condiţiile în care luni se ştia în Prefectură şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă despre un caz covid şi se făceau teste la tot personalul şi copiii din centru.

Publicitate

Astăzi Prefectura a anunţat toată presa că: „În ceea ce privește situația epidemiologică din cadrul Centrului de Plasament Gulliver din municipiul Sibiu, menționăm că o persoană a fost confirmată cu noul Sars-Cov-2, aceasta fiind internată în spital.
În urma acestui fapt Direcția de Sănătate Publică Sibiu a demarat o anchetă epidemiologică.
De asemenea în cadrul Consiliului Județean nu sunt confirmate în momentul de față persoane cu noul Sars-Cov-2.” a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

SIBIU INDEPENDENT a întrebat despre ce persoană este vorba: un angajat sau un beneficiar, adică un copil. Prefectura a răspuns mai târziu că este vorba de un beneficiar al Centrului de Plasament Gulliver.

Remarcăm cu îngrijorare o practică aplicată încă de la începutul pandemiei de lipsă de transparenţă şi de comunicare în timp util din partea Prefecturii Sibiu privind informaţiile despre noul coronavirus.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ