5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Sibiul participă și anul acesta la Săptămâna Europeană a Mobilității

Știri din Județ

Sibiul va participa și anul acesta, pentru al patrulea an consecutiv, la Săptămâna Europeană a Mobilității, o inițiativă a Comisiei Europene care încurajează soluțiile pentru mobilitatea urbană durabilă și astfel reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului. Tema ediției din acest an este “Mobilitatea cu zero emisii pentru toți” și se va desfășura în perioada 16-22 septembrie. Consiliul Local Sibiu va discuta acest proiect în ședința ordinară din această lună.

“Mobilitatea alternativă este una dintre prioritățile Primăriei și aceasta nu doar declarativ, ci prin proiecte care creează condițiile pentru mijloace de transport alternative. În primul rând modernizăm transportul public pentru a-l face mai atractiv și pentru a-i determina pe sibieni să lase mai des mașina acasă. Mai mult de jumătate din parcul auto este acum alcătuit din autobuze noi, iar pentru restul avem proceduri de achiziție în curs, aproape de finalizare. Creăm piste sigure pentru biciclete pe malurile Cibinului, pe strada Podului, pe Calea Dumbrăvii și pe drumul peste Câmpșor și amenajăm un coridor pentru biciclete între Ștrand și parcul Sub Arini. De asemenea, am extins zonele pietonale din centru și vom continua să le extindem pe măsură ce finalizăm parcările de mare capacitate de pe inelul central.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)



Primăria Sibiu a pregătit ca în fiecare an un program pentru a participa la acest eveniment. În perioada 18-20 septembrie este propusă închiderea accesului auto în Piața Mică, Piața Schiller, pe str. Arhivelor și pe strada Centumvirilor. În spațiile eliberate de mașini vor avea loc mici momente muzicale.

În 19 și 20 septembrie se vor desfășura două concursuri cu premii pentru cei care folosesc bicicleta sau trotineta: un concurs pentru cei mici în Grădina Zoologică și un concurs pentru cei mari care vor merge cu bicicleta sau trotineta la câteva obiective din oraș, bifându-le cu fotografii.

Ca în fiecare an, programul va avea parteneri implicați: Muzeul Astra și Grădina Zoologică vor acorda gratuitate la intrare celor care sosesc pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta în perioada 19-20 septembrie. Tursib va oferi gratuitate călătorilor în aceeași perioadă.

Dacă participarea Sibiului la Săptămâna Europeană a Mobilității este aprobată de către Consiliul Local, Primăria Sibiu va face public un program mai detaliat al evenimentelor și concursurilor, mai aproape de data de desfășurare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri