12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Unii dintre cei mai apreciați artiști sibieni, în Orașul Artiștilor

Știri din Județ

Artiștii sibieni Alexandru Cînean, Sofian Albert și Dan Raul Pintea colaborază din acest an cu Orașul Artiștilor și oferă iubitorilor de artă posibilitatea de a le cumpăra lucrările atât în original cât și tipărite în serie limitată. Tehnica Fine Art Prints este tot mai căutată în lumea iubitorilor de artă din întreaga lume, fiind o modalitate de a achiziționa tablouri de artist la prețuri accesibile.


Alexandru Cînean


În prezent, Orașul Artiștilor găzduiește expoziția Summer Vibes a sibianului Alexandru Cînean. La doar 32 de ani, artistul este o prezență tot mai convingătoare pe scena artistică locală, națională, și internațională. Până acum a expus în România, Belgia, Franţa, Germania, Italia, Anglia și Australia, iar acum revine acasă cu o expoziție de pictură în Galeria Art Point din Orașul Artiștilor. Expoziția marchează începutul unei colaborări ce oferă pasionaților de artă posibilitatea de a-i cumpăra lucrările și în varianta Fine Art Prints.


În acest sfârșit de săptămână, Alexandru Cînean transformă expoziția personală din cadrul Orașul Artiștilor într-un happening de artă vizuală, cu scopul de a ne transpune în propriile tablouri. Câteva spray-uri, o combinație de stenciluri și culoare vor transforma plăci de surfing în obiecte de artă. Trecătorii sunt invitați să ia parte la realizarea unui nou obiect de artă, placa de surfing pictată de către artist fiind apoi expusă în Galeria Art Point din Piața Mică, alături de binecunoscutele tablouri “Surfing in the sky”, “Summer vibes” sau “Selfie on a pink flamingo”.

Happeningul va avea loc sâmbătă, 22 august, începând cu ora 13:00, pe platoul pietonal din fața Turnului Sfatului.

Orasul Atistilor Sofian
Orasul Atistilor Cinean
Orasul Atistilor Pintea
Orasul Atistilor Cinean
Orasul Atistilor Pintea
Orasul Atistilor


Sofian Albert

Alături de Alexandru Cînean, în Orașul Artiștilor expune și Sofian Albert, doctor în arte vizuale. Acesta prezintă o serie de schițe ce pot fi colecționate de către iubitorii de artă sub formă de Fine Art Prints. Schițele, un studiu de anatomie ce reprezintă cai în diverse ipostaze, sunt realizate în serie limitată, cumpărătorii primind alături de lucrare și un certificat de autenticitate înseriat.

Tehnica Fine Art Prints este tot mai căutată în lumea iubitorilor de artă din întreaga lume, fiind o modalitate accesibilă oricui de a intra în posesia unor lucrări de artă ce de multe ori sunt colecționate de oameni înstăriți. Prin această tehnică, fiecare lucrare este multiplicată într-o serie limitată și este semnată de către autor. De multe ori, artistul intervine pe pânzele tipărite astfel încât fiecare să devină unică. Posesorii de Fine Art Prints primesc și un certificat ce autentifică lucrarea și semnătura în original a artistului.

De săptămâna viitoare, lucrările de tipul Fine Art Prints se vor putea achiziționa și online, de pe site-ul www.ArtPoint.ro.

Dan Raul Pintea

Din acest an, brandul „Dragoste” poate fi găsit și în Orașul Artiștilor. Cunoscut pe plan național și internațional din anul 2017, după ce Dan Raul Pintea a fost ales câștigător al unui accelerator de proiecte de design, brandul “Dragoste” a artistului sibian a avut un parcurs lung, de peste zece ani, în care lucrările i-au fost purtate de către mii de persoane, de vedete naționale și internaționale.

Conceptul “Dragoste” se găsește în Orașul Artiștilor din Piața Mică serigrafiat pe piese vestimentare cum ar fi tricouri, hanorace, șepci, căciuli.

Orașul Artiștilor
Oraşul Artiştilor este deschis până în 18 octombrie 2020 în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă. Zilnic, căsuţele expoziționale vă aşteaptă să le treceţi pragul pentru a vă cumpăra o amintire din Sibiu, susţinând astfel un artist.

Proiectul Orașul Artiștilor este cofinanțat de către Primăria Muncipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri