spot_img
11.2 C
Sibiu
joi, 09 mai, 2024
spot_img

Huja, primarul Cisnădiei: „Barna și Velțan, lupii moraliști care vor sa sfâșie Cisnădia!” (CP)

Știri din Județ

Gheorghe Huja, primarul orașului Cisnădie a transmis către Sibiu Independent următorul comunicat de presă:


Nu am avut niciodată intenția de a intra în polemică cu vreun adversar politic, cu atât mai puțin cu cei de la USR. O spun deschis: dacă aș fi avut eu puterea de a decide în PNL nu aș fi fost de acord cu nicio alianță între liberali și cei de la USR, pentru că vedem cu toții ce fac în țară oamenii conduși de Dan Barna, cât de agresivi și lipsiți de viziune sunt.

Domnul Dan Barna a revenit după conferința de vineri, după ce probabil s-a lămurit că Cisnădia nu e comună și că sibienii nu votează în Cisnădie, și a continuat să mă acuze că nu doresc să amenajez secțiile de vot din Cartierul Arhitecților. Domnul Barna minte cu bună știință când spune acest lucru și încearcă doar să creeze o falsă situație pentru că, în realitate, acele spații, recomandate de ei, cei de la USR nu corespund cerințelor legale pentru a fi transformate în secții de votare. Domnul Barna vorbește despre respectarea legii și mă atacă din rațiuni electorale. Aș fi putut să spun și eu unele lucruri pe care le știu despre dumnealui, lucruri necunoscute de presa centrală, dar am considerat că în competiția electorală dezbaterea se desfășoară pe marginea proiectelor pentru comunitate, nu pe invenții.

Atât Dan Barna cât și Rodica Velțan afirmă că eu nu vreau să organizez secții de votare în Cartierul Arthitecților, deși ei au indicat câteva locații. Fals! Eu tot ceea ce fac, fac respectând legea, iar acele spații sunt neconforme. Eu nu sunt un guraliv care face lucrurile după ureche și nu încerc să păcălesc oamenii, așa cum fac ei. Mințind, nu-și dau seama că m-au pus mai presus decât instituții ale statului precum AEP sau Prefectura, de parcă eu aș putea controla orice în județ și poate chiar în țară. Împreună cu reprezentanții instituțiilor amintite, analizăm soluții pentru rezolvarea acestei probleme, nefiind vorba despre nicio încercare de limitare a dreptului la vot. Au un discurs penibil și orice om rațional își dă seama că lucrurile nu se fac bătând din palme, așa cum propun acești aventurieri de la USR.


Doamna Velțan are probleme penale în familie, soțul ei fiind inculpat în dosarul pe care îl puteți găsi în linkul publicat aici (http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000800634&id_inst=3) cu termen în 16 septembrie 2020, dar vorbește despre integritatea dumnealui și despre cât de apreciat este în compania în care lucrează. Mai mult, doamna Velțan lansează în oraș tot felul de minciuni, încercând să mă denigreze, dar o anunț pe această cale că oamenii nu sunt atât de creduli, pe cât își închipuie dumneaei.

De fapt, problema secțiilor de vot din Cartierul Arhitecților este o fumigenă. Candidatul USR, Rodica Velțan, profită de nemulțumirile unor locuitori din Cartierul Arhitecților (unele dintre ele întemeiate și pe care administrația locală cisnădiană le cunoaște și are în vedere rezolvarea lor) și încearcă să îi antreneze în lupta ei pentru câștigarea Primăriei Cisnădie. În realitate, acestei persoane nu îi pasă de Cisnădie, de problemele cisnădienilor, iar pe cei din Cartierul Arhitecților îi folosește pentru a-și pune în valoare planul prin care să ajungă primar al unui oraș în care habar nu are ce se întâmplă. A redus comunitatea cisnădiană la un cartier unde a simțit că poate exploata unele situații problematice. Doamnă Velțan, în urma mea rămâne un oraș a cărui dezvoltare au recunoscut-o până și unii dintre adversarii mei politici. În urma dumneavoastră rămân fapte despre care prefer să nu vorbesc din respect față de o femeie.

Apropo: din câte știu, v-ați mutat în Cisnădie de 3-4 ani și poate de aceea nu cunoașteți situația din oraș și nici nu sunteți legată sufletește de comunitate. Susțineți că vreți să vă luați orașul înapoi. Care oraș, doamnă? Un oraș nu e ceva ce se câștigă la poker sau alte jocuri de noroc. Probabil că înțelegeți ce vreau să spun.

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă primit de la client. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat.

1 COMENTARIU

  1. Trist, sa vezi cum problemele reale ale locuitorilor din Cartierul Arhitectilor, ajung miza bataliei electorale .Dupa 5 ani, in care au fost cunoscute de administratia locala, de toate institutiile statului, au fost mediatizate in toata presa locala, dar ignorate de catre toti politicienii . Serviciul arhitect sef nu a respectat nicio lege in materia constructiilor si urbanismului, aceasta fiind principala cauza a cosmarului urbanistic din cartier care a alterat profund calitatea vietii locuitorilor.Consiliul Local Cisnadie, cu politicieni din mai toate partidele,au contribuit in egala masura la haosul urbanistic prin aprobarea de PUZ-uri ,pe banda rulanta, in zone care erau deja reglementate urbanistic. Acum,vin cu promisiuni si acuza locuitorii cartierului ca sunt manipulati.Poate ca acestia s-au saturat de numeroasele promisiuni din ultimii ani,de incompetenta serviciului arhitect sef, si doresc o schimbare.Asta nu inseamna ca sunt manipulati.Sunt constienti ca este dificil sa mai repari ceva ce ai distrus prin nerespectarea legii. Toti cei care candideaza la functia de primar,trebuie sa fie constienti de faptul ca locuitorii vor exercita in continuare presiune pentru rezolvarea problemelor lor, nemaiputand accepta ca un cartier cu mii de locuitori sa nu beneficieze de un minim de facilitati urbane nici dupa 10 ani de cand a inceput sa se dezvvolte.Toti trebuie sa se gandeasca si la copiii din acest cartier care sunt treziti la 6 dimineata pentru a ajunge la gradinita si la scoala.
    Cat despre respectarea legii, in primaria Cisnadie, ar fi multe de spus.Site-ul primariei este oglinda nerespectarii transparentei decizionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

BC CSU Sibiu a pierdut primul meci cu Dinamo

Claudiu Niculescu a plecat de la Șelimbăr

Ultimul meci acasă pentru CSC Șelimbăr