17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Trei sibieni au dosare penale pentru braconaj și deținerea ilegală de arme și muniții

Știri din Județ

La data de 21 august, în jurul orei 2350, un polițist sibian, aflat în timpul liber, și-a sesizat colegii din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Șelimbăr despre faptul că a observat pe partea dreapta a DJ 106 D, la marginea lizierei de pădure farurile unui autovehicul și alte fascicule de lumină, care păreau a fi o lanternă sau far.

În baza sesizării, 20 de minute mai târziu,  pe DJ 106 D, polițiștii au oprit în trafic un autoturism în care au fost identificați doi bărbați (unul în vârstă de 27 de ani din Orlat, respectiv 24 de ani din Cristian), iar pe bancheta din spate au descoperit două arme de vânătoare cu glonț și muniția aferentă.

În timp ce polițiștii efectuat aceste verificări, pe lângă ei a trecut un ATV condus de un bărbat îmbrăcat în haine de camuflaj. Polițiștii au plecat în urmărirea acestuia, fiind oprit regulamentar la aprox. 200-300 m. ATV-ul era condus de un sibian în vârstă de 60 de ani. În spatele ATV-ului, într-o cutie, polițiștii au găsit o armă de  vânătoare cu alice, fără a avea asupra sa muniție.

În urma verificării celor 3 autorizații de vânătoare colective tip A, polițiștii au constatat o serie de nereguli: una din autorizații era completată pentru data de 21.08.2020, iar la momentul controlului era 22.08.2020, unul dintre bărbați nu se afla trecut în cadrul partidei de vânătoare din data de 21.08.2020 organizată pe fondul AVPS Valea Ștezii din care veneau, prezentându-ne o autorizație valabilă emisa pentru fondul vecin, AV Cindrelul Gura Râului, completată în data de 21.08.2020; cel de-al treilea bărbat nu avea completată rubrica destinată pentru data vânătorii, acesta s-a deplasat în teren fără vreun alt participant la vânătoare.

Polițiștii au procedat la ridicarea armelor de vânătoare, muniției, permiselor de vânătoare permanente, carnetelor de membru vânător, precum și autorizațiile prezentate de cei 3 bărbați. 

Cercetările în acest dosar au fost preluate de către specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj, fapte prevăzute și pedepsite de art. 42 alin 1 lit. b., c. și k. din Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407 din 2006, republicată (Constituie infracţiune de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, următoarele fapte: b) vânătoarea fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare;c) tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv; k) vânătoarea pe alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze”).

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri