spot_img
5.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Unul din giganţii rock-ului românesc propus Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Adrian Ordean este unul din cei mai prolifici compozitori din muzica românească şi considerat un chitarist de marcă. A cântat în formaţiile Riff, Roşu şi Negru, Vocal Jazz Quartet Stereo, Schimbul III, Grup 74, dar a răman celebru pentru grupul Compact. Zecile de şlagăre compuse şi interpretate alături de Compact i-au adus reputaţia de unul din giganţii rock-ului românesc. Celebrul compozitor Marius Ţeicu a scris despre Adrian Ordean: „În cursul unei vieți, un compozitor poate fi fericit atunci când compune un cântec care devine șlagăr, dar atunci când numărul acesta este de ordinul zecilor sau chiar a sutelor, atunci acest compozitor intră definitiv în inima și conștiința publicului, a specialiștilor, a istoriei muzicale naționale de gen. Adrian este unul dintre aceștia”

Consiliul Judeţean Sibiu va decide în şedinţa de joi acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Sibiu lui Adrian Ordean. Ceremonia propriu-zisă va avea loc la o dată ulterioară. Propunerea de acordare a titlului vine de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Christine Manta – Klemens.

Adrian Ordean a copilărit la Sibiu, unde ca tânăr s-a şi lansat în cariera muzicală. Încă păstrează legătura cu Sibiul şi este prezent mereu în oraşul de pe Cibin în juriul festivalurilor muzicale.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului