12.3 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Gabriel Tischer, candidat FDGR la Consiliul Judetean: Când se vor redeschide TÂRGURILE DE ANIMALE? (CP)

Știri din Județ

În contextul vizitei făcute de Adrian Oros – Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale la Sibiu, Gabriel Tischer, candidatul FDGR la funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:


Salut cu mare interes vizita la Sibiu a D-lui Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și apreciez interesul pe care îl manifestă față de problemele sectorului agricol din județul nostru!

Am început să expun problemele reale ale fermierilor în urma întâlnirilor avute cu aceștia și cu specialiștii în domeniu. Reprezentanții din minister, care au pârghiile necesare pentru a găsi soluții viabile și eficiente, au reacționat prompt, demonstrând că se poate, acolo unde există comunicare directă, prin:

  • majorarea subvențiilor pe cap de ovină cu 40% (de la 5 la 7 lei), insuficient însă; înțeleg că s-a propus alocarea unei sume semnificative pentru sector, așteptăm deci proiectul de OUG care va stabili când și cum vor fi distribuiți acești bani;
  • extinderea listei culturilor care vor intra în procesul de despăgubire în urma efectelor provocate de seceta pedologică. (Ordinul 97/63/2020, semnat în data de 20.08.2020);
  • alocarea a peste 800 de milioane de lei despăgubiri pentru secetă, începând cu luna septembrie.

Motivația unei implicări permanente a Departamentului de Agricultură și Dezvoltare Rurală căruia vreau să-i dau viață în cadrul Consiliului Județean Sibiu are rațiuni economice foarte puternice: #agricultura și #dezvoltarearurală trebuie să reprezinte unul dintre cele mai dinamice și mai active motoare ale #economiei locale, prin urmare, ar trebui să devină un centru major de interes al administrației, așa cum se întâmplă în majoritatea țărilor europene.



Dezvoltarea satelor va atrage după sine renașterea comunității rurale, aflată în situația unei masive depopulări, stimularea unui turism sustenabil și dezvoltarea economiei locale, ceea ce duce implicit la creșterea calității vieții.

Dl. Ministru Oros, după cum se știe, a creat un orizont de așteptare major agricultorilor și fermierilor și îmi exprim convingerea că va trata cu prioritate sectorul agricol, așa cum a enunțat și președintele României, dl. Klaus Iohannis, în urmă cu câteva zile.

Suplimentar la cele sesizate de mine în urmă cu o săptămână, fermierii sunt frământați și de alte probleme:



Când se vor redeschide TÂRGURILE DE ANIMALE, închise în 2017 din cauza pestei porcine africane (PPA) care a afectat întreaga țară, având ca efect diminuarea drastică a veniturilor fermelor mici care nu și-au mai putut valorifica animalele și produsele? Ce a determinat această solicitare majoră a fermierilor? Cererea foarte mare de produse naturale, animale, dat fiind trendul alimentației bio și al stilului de viață sănătos, dar și de achizițiile de animale pentru procesatori.


Când se vor lua măsuri de stimulare și sprijin concret pentru înființarea formelor asociative, acțiune cu efecte benefice asupra organizării și bunei funcționări a sectorului agricol, având în vedere necesitatea repornirii economiei naționale, atât de afectată de pandemie?


Când va fi modificat/abrogat Ordinul de ministru pentru prevenirea și stingerea incendiilor în ferme, prin care fermierii sunt obligați să încheie contracte de stingere a incendiilor cu operatori privați?



Sunt convins că există un viitor în care să credem cu toții, și că el depinde de oamenii cu dragoste de oameni, de profesia lor și de țara asta cu atâtea resurse care așteaptă să fie convertite în calitate a vieții pentru fiecare dintre noi! Numai dialogul eficient, fără prejudecăți sau temeri, poate fi calea către soluții!

#calitateavieții nu se negociază!

NOTA REDACŢIEI: Acesta este un comunicat de presă primit de la client. Sibiu Independent nu îşi asumă punctul de vedere prezentat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri