16.2 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

ŞELIMBĂR: Trei consilieri, Doamne, şi toţi trei… ilegali!

Știri din Județ

Definitivarea listelor de candidaţi la Şelimbăr, publicată exclusiv de SIBIU INDEPENDENT, au scos la iveală unele ilegalităţi, cunoscute se pare de câteva luni, dar tolerate. Trei consilieri locali ai PNL au plecat din partid la…. PMP. Unul dintr ei, Ioan Nicolae Tămâian (Ionuţ), aşa cum a scris ziarul nostru de câteva săptămâni a pierdul un proces penal în primă instanţă pentru loviri. PNL l-a exclus din oragnizaţie, totuşi a rămas în Consiliul Local Şelimbăr. Ceilalţi doi consilieri PNL, plecaţi alături de Tămâian la PMP de câteva luni, sunt Filip Botezatu (acum şi candidat la Primar din partea PMP) şi Baciu Lucian Mihai. Doar că pe site-ul Primăriei Şelimbăr şi ei figurează în continuare ca membrii în Consiliul Local Şelimbăr (foto)

Curăţarea PNL Şelimbăr de cei trei nu s-a reflectat din păcate, conform legii, şi în cadrul Consiliului Local. Codul Administrativ, la art. 204, alineatul 2 precizează: “Calitatea de consilier local […] inceteaza de drept inainte de expirarea duratei normale a mandatului, in urmatoatele cazuri:” […..] lit. j “pierderea calitatii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritatilor nationale pe a carei lista a fost ales”.

Cu toate acestea, cei trei foşti PNL-işti, actuali PMP-işti ocupă ilegal poziţii în Consiliul Local Şelimbăr pentru care primesc bani…. ilegal. Poate vreun organ competent se sesizează.

Captură de pe siteul Primăriei Şelimbăr 26.08.2020
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri